Няма нужда да сте перфектна съпруга!

2019
Няма нужда да сте перфектна съпруга!
Снимка: iStock/Guliver

Така бяхме възпитани. Някога, от "онова" време. Една жена трябва да е красива, да готви добре, да управлява къщата перфектно, да има чисти и добре поддържани деца и да постига страхотни резултати в работата. Наистина ли трябва да е така? Или може би е остарял стереотип?

Ние смятаме, че не винаги трябва да сте перфектни. Затова ви съветваме как да се отпуснете. Не забравяйте, че и вие сте човек, точно като всички останали!

Често дори самите ние си налагаме ролята на перфектна жена и искаме да бъдем перфектни във всичко, въпреки че другите не изискват от нас това. Трябва да се научим да „отпускаме“, защото постоянният стремеж към съвършенство може да ни причини само умора и разочарование.

5 съвета как да станете добра съпруга

Съвременното общество се състои от хиляди самотни жени, които в ежедневието си вършат всякакви най-неочаквани дела, за да привлекат вни...

Какво трябва да направим?

Струва си да определите приоритетите си. Също така си струва да споделяте домакинските задължения между други членове на семейството. Ние жените също имаме право да бъдем уморени и заслужаваме малко почивка след работен ден. Не е нужно да правим всичко сами. Нямате време да приготвите вечеря? Заведете семейството в ресторанта. А защо не, да възложите на съпруга задачата да сготви нещо вкусно? Нямате време да почистите прозорците? Ако останат мръсни през следващите няколко дни, вашият свят няма да се срине. Но това при положение, че наистина няма кой да ви замени...и тук пак идва въпросът за останали членове от семейството. Та дори и... свекървата!

Трябва също да запомните да не се "загубите" заради вашата работа. Не я поставяйте на първо място пред семейството или здравето ви!

Нека не се сравняваме с другите и да не си поставяме твърде високи очаквания. Също е от изключително значение! Целите и очакванията нека бъдат ясно съпоставени с нашия начин на живот, реалната перспектива, нашите възгледи. Че жената на съседът има супер автомобил за 200 бона...трябва ли и ние да гоним същото?

Как любовницата да стане съпруга?

Много жени започват връзка с женен мъж, като са напълно наясно с факта, че той не е свободен, а в дома му го чакат жена и деца. Все па...

Ако работите професионално, където отговорността е огромна /както и заплатата ви, разбира се/, задайте най-важните неща за себе си и се погрижете преди всичко за тях. Не е нужно постоянно да помагате на колегите си, който не могат да спазват сроковете. Не е нужно да поемате всички нови отговорности. Научете се да казвате "Не".

От време на време си правете почивка от работа, не само за да пиете кафе, но да можете да спортувате или да отидете дори на 5-дневна екскурзия, но сама! Без съпруг, без деца - има кой да се грижи за тях. Човешкият мозък също има своите ограничени възможности и след 8 часа упорита работа той вече не работи на „пълни обороти“. Така че... по-спокойно.

Насладете се на живота си, не се заривайте с отговорности, отделете време за удоволствие. Като съпруга, майка или служител, вие сте най-добрият, когато се усмихвате и сте щастливи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Името на кого носи международното летище в Атина?
Името на кого носи международното летище в Атина?

Международното летище на Атина „Елефтериос Венизелос“ е най-голямото в Гърция и е известно с постоянните си инвестиции в иновативни...