Новият хит - вода със семена от чия за отслабване! Помага ли наистина?

31642
Новият хит - вода със семена от чия за отслабване! Помага ли наистина?
Снимка: iStock

Мнозина се интересуват как по-бързо могат да свалят килограми, без да се налага да се потят с часове във фитнес салоните. Известно е, че това е почти невъзможно, но все пак има и методи, които дават добър резултат.

Много актуална в последните месеци е една тенденция, станала хит в социалните мрежи, а именно консумацията на вода със семена от чия. Това се прави сутрин преди хранене.

Суперхраната, която сваля кръвната захар с 39%

Диабетът е животозастрашаващо състояние, причинено от липса на инсулин или инсулинова дисфункция, което води до хронично високи ни...

Хубавото на този метод за отслабване е, че не е нужно да следвате някаква конкретна диета. Запознати твърдят, че чията е суперхрана. На практика, тези семена съдържат полезни хранителни вещества. Те зареждат тялото с много енергия. Съдържат много витамини, антиоксиданти, полезни фибри и минерали.

Безценно е съдържанието на цинк, фосфор, калций, магнезий, селен незаменими аминокиселини и омега 3 мастни киселини. Не трябва да се пренебрегва, обаче, информацията, че семената от чия са инключително калорични. 490 калории се съдржат в 100 гр сухо семе. Изяждайки това количество, вие сякаш сте погълнали наведнъж една голямо парче торта.

Затова трябва да се внимава с количеството на консумираната чия. Тъй като семената съдържат голямо количество фибри, полезни мазнини и протеини, можете да разчитате на отличен метаболизъм и дейност на червата. Съдържанието на фибри помога за по-продължителното усещане за ситост. Така желанието ви да консумирате допълнителни калории пред деня ще намалее драстично.

Учени твърдят, че семената на  чията оказват благотворно въздействие върху намаляване на лошия холестерол, регулират кръвната захар и подпомагат правилното функциониране на храносмилателната система.

Използвайте семената от чия, за да станете по-красиви и здрави

Чията е супер храна, която често обичаме да добавяме в нашето меню. Семената от нея за много благоприятни за здравето ни, не само в мом...

Консумацията на вода със семена от чия сутрин след събуждане ще ви засити и дълго време през деня няма да изпитвате нужда да се храните.

За да приготвите напитката, която нозина наричат „вълшебна“, а всъщност не е, ви трябва една чаша с вода и 1 лъжица семена от чия. Добре е да накиснете семената още вечерта, за да можете да консумирате водата сутринта. Ако сместа наподобява гел, можете да долеете още малко вода, за да можете да изпиете всичко по-лесно. Не рискувайте да пиете семената с водата, ако не са набъбнали достатъчно.

Ако изпреварите набъбването в чашата, има голяма вероятност да започнат да ви измъчват газове, подуване на корема, запек и всякакви други храносмилателни проблеми. Семената ще набъбват в червата ви, ако не сте ги изчакали достатъчно и произвеждат гел, който полепва по тях. Така вместо да има положителен резултат по отношение на стремежът ви да отслабнете, ще си докарате кум неприятности.

Не забравяйте, че това е калорична храна, която трябва да се консумира разумно.

Защо е важно да ядем семена от чиа и как правилно да ги консумираме

От доста време насам хората гледат на семената от чиа с други очи. Те ги приемат като супер храна, от която могат да извлекат единствен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com