Обелката от банан - чудно средство за здравни проблеми и битови неприятности

36798
Обелката от банан - чудно средство за здравни проблеми и битови неприятности
Снимка: iStock/Guliver

Бананът е същевременно вкусен и изключително полезен. Лекарите съветват да ядем банани всеки ден, за да бъдем здрави. Любима храна на спортистите. Два банана са достатъчни, за да се чувстваме силни и енергични през целия ден.

Но днес няма да говорим за въздействието им върху тялото ни. Те могат да ни бъдат полезни по много и неочаквани начини. Особено тази част от банана, която обикновено изхвърляме - обелката!

За какво можем да използваме обелката от банан

Преди да изхвърлите обелката от банан може да се възползвате от нейните неподозирани свойства. Като например да излъскате до блясък кожените си обувки с вътрешността ѝ. След като изсъхнат - забършете със суха кърпа и ще се изумите от резултата. Освен за полиране на обувките, може да използвате кората от банан и за почистване на сребро.

Избелването на зъбите с обелка от банан пък е друго известно свойство, за което може би не знаете. Пробвайте го преди да се подложите на скъпи зъболекарски процедури с краткотраен ефект. Пет минути на ден ще ви бъдат нужни, за да върнете блясъка на усмивката си. Всекидневно търкайте вътрешната част от кората на банан. До няколко дни ще забележите сериозно подобрение.

Хората с тази кръвна група са с най-слаб имунитет

Банановата кора е много полезна, не я изхвърляйте!

Освен безумно вкусни плодове, бананите са и също толкова полезни. Може би не знаете, но само два банана са напълно достатъчни, за да по...

Банановата кора може да се използва също за облекчаване на кожни обриви и възпаления след ухапвания от насекоми. Тя може да бъде полезна и при след изгаряне от коприва. Натрийте засегнатата част от тялото с вътрешността на кората и до минути ще облекчи парещото усещане.

Освен за нас, банановата кора може да бъде полезна и за други растения. Обелката от банан може да предпази цветята ви от листни въшки. Просто я поставете в саксията около растението. За гарантирани резултати сменявайте обелката на десетина дни до пълното изчезване на вредителите.

От години ви измъчват мазоли? Пробвайте този метод с бананова кора. Натъркайте проблемните зони с нея и почистете добре. След няколко процедури ще усетите резултатите и мазолите ще омекнат значително. При болка в ставите също може да правите компреси с бананова кора.

В интернет е пълно с рецепти за маски с банан за почистване на кожата. Може да използвате нейните благоприятни предимства върху кожата и против бръчки. Намачкайте един банан и смесете с яйце. Нанесете получената смес върху лицето си за 10-15 минути.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com