Обичате красиви нокти? Ето ви съвети и начини за здрави и красиви нокти

2188
Обичате красиви нокти? Ето ви съвети и начини за здрави и красиви нокти
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че харчат солидна сума пари за разкрасяване на ноктите си, някои хора все още се сблъскват с определени проблеми като чупливи или тънки нокти, които се белят или чупят лесно.

Не е изненадващо, че жените обичат здрави и добре изглеждащи нокти и вярват в поддържането на ноктите си в идеална форма. Мнозина също са готови да похарчат много пари в салони, за да имат красиви и възхитителни нокти. Въпреки че харчат солидна сума пари за разкрасяване на ноктите си, някои все още се сблъскват с определени проблеми като чупливи или тънки нокти, които се белят или чупят лесно. Получаването на здрави и здрави нокти обаче не е толкова лесно, колкото изглежда. Ако и вие сте изправени пред същия проблем, помислете за някои промени в начина на живот и хранителните модели, за да постигнете прекрасни нокти.

Точно както здравословният начин на живот и хранителните навици могат да направят чудеса както с кожата, така и със здравето ви. Тези фактори също играят ключова роля за поддържането на здравето на ноктите в човешкото тяло. Ето защо, ако страдате от чупливи нокти и често се оказвате със счупени такива, ние ще ви помогнем. Следвайте следващите няколко съвета и трикове, за да поддържате тези нокти. Преди да преминете към съветите обаче, прочетете за някои от основните причини, които могат да накарат ноктите ви да се чупят лесно.

Ето какво може да каже цветът на ноктите ви

Защо се чупят ноктите?

Ноктите са изградени от няколко слоя протеин, наречен кератин, който действа като бариера за пръстите на ръцете и краката. Слоят от кератин също работи за защита на ноктите от увреждане. Въпреки това хората с по-малко кератин стават свидетели на цепене, белене или дори счупване на ноктите им. Това състояние на чупливи или цепещи се нокти се нарича още онихошизия. Някои от причините, поради които хората могат да имат чупливи нокти, са липсата на влага или излагането на твърде много влага.

Факторите, които могат да играят роля за отслабването на ноктите ви, включват възраст, дефицит на желязо, хипотиреоидизъм, синдром на Рейно и анемия, наред с други.

Как да направим ноктите по-здрави

Съвети за здрави и добри нокти

Говорейки за няколко съвета, които можете да направите у дома за необходимата грижа за ноктите, са следните:

Инвестирайте в това да поддържате ноктите и върховете на пръстите си овлажнени, за да избегнете тяхното изтъняване и чупливост.

Хората, които имат меки нокти, трябва да нанесат прозрачен слой лак за нокти или друг вид втвърдител за нокти, който може да помогне за увеличаване на здравината на ноктите.

Прекомерното излагане на вода или накисването на ноктите за дълго време във вода или извършването на домакинска работа като миене на чинии/дрехи може да направи ноктите слаби. В този случай можете да използвате ръкавици.

Поддържането на ноктите подрязани до значителна дължина също може да помогне за избягване на внезапно счупване на ноктите.

Точно както нашата кожа, ноктите също се нуждаят от въздух, за да дишат. Помислете за избягване на сесии за маникюр, спа за нокти или нанасяне на бои за нокти на редовни интервали. Това ще помогне за подобряване на качеството на ноктите.

Освен ноктите, трябва да се подрязват и поддържат и кожичките, тъй като те също играят ключова роля в грижата за ноктите.

Поддържането на хигиена и поддържането на ноктите чисти и сухи също са важни за защитата им.

Освен тези съвети също така се препоръчва да поддържате здравословна диета, като включите в диетата си много храни, богати на протеини и желязо. Можете също така да се консултирате с дерматолог, за да вземете добавки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...