Оцеляване на работното място в лятната жега

1434
Оцеляване на работното място в лятната жега
Снимка: iStock

Летните жеги са мъчителни, когато сте на работа. Социалните мрежи са затрупани със снимки на море, плажове и  планини, а вие се опитвате да се съсредоточите върху рутинни и скучни офис задачи. За да оцелеете в летните жеги на работното място имате нужда от свежи решения, цел и вдъхновение.

Как да се охладите на работното място лятото

1.       Използвайте климатика правилно. Не пропускайте да го включите, за да се освежите, но не го настройвайте на твърде ниски градуси. Ако температурата навън е 36 градуса, дисплеят на  климатика ви трябва да показва не по-малко от 26. В  противен случай ще се получи голяма температурна разлика и е възможно да влошите здравословното си състояние или да колабирате, излизайки навън  от офиса.

2.       Ако на работното ви място няма климатик, снабдете се с вентилатор и поставете пред него купа с лед. Това ще ви помогне да се охладите бързо.

3.       В случай, че работите на открито, не пропускайте шапката. Тя ще предпази главата ви от жаркото слънце. Увеличете количеството на приеманата вода и се приберете на прохладно място, ако се почувствате зле. За да изпитвате повече комфорт по време на работа на открито, всичко е позволено – мокра тениска, системно разхлаждане с вода върху точките, на които усещате пулса си, ледени напитки.

Как да се концентрирате и вдъхновите на работното място?

Трудно е да работите, когато всички са на морето, но ако сте си поставили цел, ще ви бъде по-лесно да се съсредоточите. Нека целта да е нещо, за което отдавна мечтаете – повишение, презентация, която да възхити всички, нов клиент, който никой не е съумял да привлече. Това ще ви амбицира да работите здраво, за да постигнете целта си и да докажете уменията си. Възможно е да спечелите мястото, което отдавна желаете и което е по-ценно от излежаването на плажа.

Как да съхраните силите си?

1.       Пийте много течности – основно вода, прясно изцедени сокове, зелен чай. Нека са хладки, за да се освежите, но да не са ледено студени. Избягвайте газираните напитки. Те дехидратират и са пълни с вредна захар или подсладители.

2.       Хапвайте свежи плодове. Може да почерпите колегите с великолепни плодови ледени близалки, замразявайки кубчета диня и пъпеш. Ще се разхладите, ще хидратирате тялото си и ще имате вкусен и лек обяд, пълен с витамини и минерали.

3.       Избягвайте тежките храни за обяд. Или си носете нещо леко, свежо и лятно от дома си, или изберете салата в ресторанта. Тежките храни и най-вече топлите готвени ястия ще ви накарат да се чувствате зле, ще затоплят излишно тялото и ще забавят мисловната ви дейност.

Изберете своята дестинация за отпуската, за да има за какво да мечтаете в почивките от работа. Когато очаквате датата на пътуването си, е по-лесно да оцелеете в жегите в офиса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com