Опасностите от съхранението на храна в мини-хладилник в хотелска стая

2258
Опасностите от съхранението на храна в мини-хладилник в хотелска стая
Снимка: iStock/Guliver

Време е да превключим на ваканционна вълна и понеже не всичко по хотелите и почивните бази е цветя и рози, да видим кое би могло да застраши здравето ни и как да го избегнем.

Много хотелски стаи са оборудвани с мини-хладилници или мини-барове. Почиващите често прибягват до услугите на тези малки хладилници за съхранение на храна, включително и нетрайна. Това обаче е нежелателно и може да има опасни последици за здравето.

Проблемът е, че хотелските мини-хладилници често не поддържат температурата, необходима за съхранение на такива продукти. Така храната бързо ще се развали, патогенните микроорганизми започват активно да се размножават в нея, което гарантира хранителното отравяне на тези, които ще консумират храната. Други летовници пък пълнят малкия хладилник до максимум, поради което той не може да се охлади правилно.

Ето защо трябва веднага да махнете магнитите от хладилника

Бързо развалящите се храни, включително салати и други готвени храни, както и донесени от ресторанта, не трябва да престояват на топло дълго време. Тази зона започва приблизително от +4,4°C.

Хладилникът трябва да е +5°C или по-студен, казва Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство. Те също така отбелязват, че е важно да не препълвате хладилника, за да е възможно въздухът да се движи без проблем: това също помага да се поддържа желаната температура.

Хотелските мини-хладилници и мини-барове са предназначени за съхранение на напитки, както и закуски, шоколад и други продукти, които не са нетрайни. Освен това в някои хотели, за да се пести електроенергия, блоковете се изключват през нощта - така млечните продукти или салатите ще загубят своята свежест.

Храната може да се развали, ако се съхранява дори в най-добрия и мощен хладилник. За да предотвратите това, трябва да внимавате.

Разберете защо хладилникът ви пука?

Врата

По-добре е да съхранявате само подправки във вратата на хладилника. Там е напълно неподходящо за нетрайни продукти. Вратата по-често от другите части на хладилника е в контакт с топлия въздух на кухнята.

Горни рафтове

Това е най-топлото място след вратата на хладилника. Това е нужно да се знае, когато се избират кои продукти да се поставят там. Нужно е да са продукти в опаковки, които могат да стоят най-дълго време.

Средни рафтове

По-добре е да поставите нетрайните продукти тук. Първо, защото тук е оптималната температура за съхранение, и второ, защото тези продукти ще бъдат постоянно пред очите ви.

Долен рафт с табла

Тук има място за месо, птици и риба, които не изискват замразяване. Долните рафтове са най-студените от всички и ако нещо внезапно изтече при зареждане в хладилника, тогава няма да има за какво да се притеснявате, защото под този рафт няма повече продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com