Осем причини да се събуждате с болезнени спазми в краката

3322
Осем причини да се събуждате с болезнени спазми в краката
Снимка: iStock/ Guliver

Спазмите в краката са източник на силен дискомфорт и те могат да ви настигнат навсякъде. Някои ги получават изключително насън, други на тренировка. Спазъмът или крампата е внезапно свиване на мускула на прасеца. Продължителността му е от няколко секунди до няколко минути. Най-лесният начин да облекчите положението е да започнете да правите нежен масаж, отпускайки мускулатурата. Ако този симптом се появява по-често от веднъж седмично, не забравяйте да откриете причината и да я отстраните. Експертите казват, че спазмите могат да възникнат поради тези 8 причини.

Дехидратация

Всичко, което трябва да знаете, за да имате хубави и поддържани крака

Педикюрът е козметична процедура, която се е превърнала в рутина и е станали задължителна за дамите, които държат на добрия външен вид....

Ако не пиете достатъчно течности, тогава спазмите могат да станат ваши чести и може би постоянни спътници. Това е силно изразено в горещо време, когато тялото се нуждае от повече вода.

Липса на микроелементи

Когато човек се поти, той губи не само влага, но и електролити, необходими за здравето. Постепенно тялото започва да страда от липса на калций и магнезий, калий. В резултат на това започват периодични, а след това и чести спазми. За да подобрите положението, започнете да консумирате балансирани спортни напитки. Менюто ви трябва да съдържа много ядки и кисело мляко, здравословен спанак.

Бременност

Много често спазмите измъчват бъдещите майки. Най-често се появяват през втория и третия триместър. Тук ситуацията е свързана и с липса на хранителни вещества. По време на бременността тялото на жената се нуждае особено от голямо количество магнезий и калий. Лекарите съветват да приемате магнезиеви таблетки, но винаги трябва предварително да се консултирате с вашия гинеколог.

Имате разширени вени? Ето как да се грижите за тях

Всеки иска да остарее грациозно, но не винаги можем да го направим. Ако имате разширени вени на краката, знаете, че състоянието може да...

Тежка тренировка

Ако посещавате фитнес залата повече от 4 пъти седмично, тогава рискът от спазми се увеличава. За да стабилизирате ситуацията, не забравяйте да се разтегнете и позволете на мускулите си да се възстановят напълно.

Умора

Продължителният престой в една позиция, както и прекомерната почивка, силно увреждат мускулите. Ако имате заседнала работа, правете почивка от 10-15 минути на всеки час.

Лекарства

С този трик краката ви ще са топли и в най-големия студ (ВИДЕО)

Зима е, а навън става все по-студено и по-студено. Ниските температури могат да накарат ръцете и краката ви да се чувстват сякаш замръз...

Спазмите в краката може да са пряко свързани с лекарствата, които приемате. Най-често това са диуретици. Те премахват солите и течностите от тялото. Консултирайте се с лекар.

Някои заболявания

Ако не можете да свържете крампите с лекарства и прекомерни упражнения, не забравяйте да посетите Вашия лекар. Може би всичко тук е свързано с развитието на определена болест. Спазмите могат да бъдат причинени от множествена склероза, остеоартрит.

Спазмите в краката не са толкова безобидни, колкото може да изглеждат на пръв поглед. При първата поява на такъв дискомфорт преразгледайте диетата си, начина на живот и не забравяйте да се консултирате с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com