Отношенията с родителите влияят върху бъдещия любовен живот на децата

65087
Отношенията с родителите влияят върху бъдещия любовен живот на децата
Снимка: Getty Images / Guliver

С наближаването на празника на влюбените Свети Валентин, експерти от Канада разкриват, че отношенията между родителите и децата им в тийнейджърска възраст оказват влияние върху любовния живот на подрастващите на по-късен етап, съобщи "Хъфингтън пост", цитиран от БТА.

За целите на настоящото изследване специалисти от университета на Албърта са анализирали данните за близо 3000 души в три различни етапа от живота им. Изследователите са открили пряка зависимост между отношенията на участниците с техните родители и качеството на настоящия им любовен живот.

Здравето на детето зависи и от възрастта на бащата

Проучване показва, че биологическият часовник работи не само при жената. Ако при тях намалява работоспособността на яйчниците, у мъжа н...

Мат Джонсън и колегите му от изследователския екип са установили, че подрастващите, които са имали позитивни отношения с родителите си в юношеството, на по-късен етап от живота се радват на по-качествени любовни връзки.

Тийнеджърите обаче, които са имали проблемни отношения с родителите си в периода на съзряване, в по-късна възраст се сблъскват с проблеми и в любовния си живот.

Това не означава, че родителите са единствените виновници за проблемните романтични отношения на децата си по-късно в живота. "Важно е индивидите да осъзнаят собствената си роля във фундаменталната връзка с родителите и да са наясно, че тя оказва влияние върху бъдещите им романтични взаимоотношения", казва Джонсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com