Отоплението ни загрозява

15535
Отоплението ни загрозява
Снимка: Thinkstock

Високата температура в жилището вреди на косата, кожата и ноктите, показва ново изследване, предаде БГНЕС.

Живеем в епоха, когато можем да сме на топло, дори когато навън е върла зима, но това не влияе добре на външния вид. Проучване показа, че средната температура в жилищата е 23 градуса, което е повече, отколкото в летен ден. Един на всеки 20 души живее при тропическите 30 градуса.

Централното отопление обаче носи лоши последици за вашия външен вид. На първо място устните се напукват, тъй като загубват своята влажност. Кожата на ръцете губи еластичност, заради което често се усеща като опъната. Препоръчително е след баня да изтривате ръцете си с кърпа, за да махнете мъртвата кожа и след това да нанесете крем. Никога не поставяйте ръцете си на радиатора, за да ги стоплите.

Високата температура от климатика, съчетан с ниската влажност на въздуха, е ужасна комбинация и за кожата на лицето. Колкото по-висока е температурата в жилището ви, толкова по-суха става кожата ви, казват дерматолози. Те съветват да мислите за кожата си като тухлен стена, тоест бариерата срещу околната среда. Когато кожата се чувства суха, пукнатините се уголемяват и дразнителите могат да проникнат лесно.

Около 20 на сто от хората във Великобритания страдат от синдрома на сухото око през зимата, предизвикано от отоплението. Особено тежко е при хората, които носят лещи. Най-доброто решение е да използвате овлажняващи капки за очи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...