Отпечатъкът на алкохола, или как да разпознаем "виненото лице" при дамите

18665
Отпечатъкът на алкохола, или как да разпознаем "виненото лице" при дамите
Снимка: iStock

Някои лоши навици водят до преждевременно стареене, което силно се отразява на външния вид. Любителките на алкохола могат лесно да бъдат идентифицирани по "виненото лице", както и промените във фигурата. Дерматологът - специалист по лазерна хирургия, Татяна Балирано сподели признаците, които издават жена, склонна към алкохолизъм.

Ако пред нас има "виненото лице", тогава не говорим за консумация на една или две чаши алкохолно питие на месец, а за редовно пиещи – поне 2 пъти седмично отпиват вино през уикендите и по празниците. Според експерта, силата на напитката не играе голяма роля, както водката, така и бирата намират своя „белег“ на лицето.

От кой алкохол се изтрезнява най-бавно и как да се предпазим по време на празниците

Всеки знае, че по празниците на трапезите задължително се сервират поне няколко вида алкохолни питиета. От някои от тях обаче се изтрез...

Такива жени, според дерматолога, могат да се познаят веднага: пиещите дами имат следи. Въпреки стройната фигура, има дисонанс с горната част на торса, характерният им външен вид говори за зависимостта им.

„Голямото, подпухнало, подуто лице, както и сивият, земен тен с подчертан червен модел на розацея издават жената, която предпочита алкохола. Тя има тежки, подути клепачи, неравности по кожата и дълбоките назолабиални гънки са силно изразени. Торбичките под очите са техен чест спътник“, описва експертът „виненото лице“.

В допълнение към загубата на ясни контури, има и други следи от наличието на алкохолна зависимост: това състояние дехидратира кожата, покрита е с фини бръчки, пачи крак се появяват близо до очите. Захарта, съдържаща се в алкохола в значителни количества, провокира разрушаването на колагена, мускулите на лицето са отслабени и се появяват разширени пори. Друга характерна черта са изразените бръчки в областта на веждите.

Тази симптоматика се обяснява с факта, че консумацията на алкохол причинява системни промени в човешкото тяло, засягайки не само кожата и близките до нея съдове, но и вътрешните органи като черния дроб и бъбреците, причинявайки метаболитни нарушения.

7 индикации, издаващи, че сте се запознали с АЛКОХОЛИК

Хората разкриват своята истинска същност, когато вече сме във връзка, в съвместно съжителство или по-лошо – в брак. Затова трябва...

За да се справите с очевидния "печат" на виното върху лицето, ще трябва да прибягвате до "тежката артилерия" - многобройните постижения на козметичната индустрия. Ръчен и апаратен масаж, плазмотерапия, фотоподмладяване, различни пилинги, микроток и мезотерапия ще помогнат за „изтриването“ на добавените години, но ще изискват значителни финансови разходи.

Най-лесният и ефективен начин да се отървете от „виненото лице“ е да поемете курс към здравословен начин на живот. Значителното намаляване на количеството изпит алкохол или пълният отказ от него е най-добрата стъпка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com