Отпуснати клепачи!? С тази маска ще възстановите тяхната еластичност!

10320
Отпуснати клепачи!? С тази маска ще възстановите тяхната еластичност!
Снимка: iStock/Guliver

Когато се грижим за кожата на лицето, е добре да сме запознати с това, че всяка част има нужда от специалното ни внимание. Нашето забързано ежедневие и неправилна диета, напредване на възрастта са една от причините да изгубим свежестта си. Доста често срещан проблем, с който много жени се сблъскват е свързан с отпускане на горните клепачи.

 Скъпата козметика и ботокса може да помогнат за възстановяване на този проблем, но те не са достъпни за всяка дама. Поради тази причина съществуват много домашни средства, които да помогнат за подобрение на състоянието на горните клепачи.

Краставицата

  Краставицата е много добро природно лекарство, в помощ за  подпухнали клепачи и уморени очи. Но тя може да бъде от помощ и за стягането на околоочния контур. Вечер или сутрин може да поставите  върху вашите  клепачи по един резен краставица. Така го оставете да действа около 15-20 минути. След това може да измиете лицето си с хладка вода.

Торбички от чай

  Лайката е много добра билка, помагаща  за красивата и здрава кожа. Може да запарите две чаени торбички от лайка, като ги сложите в хладилник, за да се охладят. След това ги поставете върху вашите клепачи за около 20 минути. Ако павите това всекидневно, след  седмици ще се радвате на  положителните резултати.

Гел от алое вера

  Алое вера дава  много добра  натурална грижа за кожата. Гелът от това растение влияе на нето подхранва в дълбочина на кожата забавянето на стареенето и. Ако прилагате от него  върху вашите клепачи в чист вид или го комбинирате с кисело мляко и пасирана краставица, това ще доведе до много положителни резултати.

Яйчен белтък

  Белтъците оказват върху кожата стягащо действие, като  ефикасно помагат при увиснали клепачи. Върху чиста кожа нанесете малко количество белтък. След неговото изсъхване може да изплакнете. Тази грижа помага за повдигане на клепачите и намалява тяхната подпухналост.

Грозде

  Гроздето е  с много богато съдържание на ресвератрол, което е много ефективно за отпусната кожа. Ако консумирате по-често грозде и нанасяте върху клепачите си пресен гроздов сок или пасирате няколко зърна и ги приложите като паста, може да забавите  стареенето. Това  ще направи вашата кожа в  тези области на лицето по-свежа и стегната.

Използвайки тези полезни маски за лице, вие със сигурност ще изглеждате по-свежи и млади и ще забележите как кожата на лицето ви се подобрява и клепачите ви ще бъдат по-малко отпуснати!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно