Палестинец хакна профила на създателя на Фейсбук

18963
Палестинец хакна профила на създателя на Фейсбук

Специалист по компютърни науки от палестински произход е успял да хакне профила на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Халил Шреатех се решил на тази „крайна” стъпка, след като от компанията не му обърнали внимание, когато ги предупредил, че е намерил пропуск в сигурността им - пропуск, който позволява на всеки да публикува съобщения на стената на непознат потребител.
За да докаже тезата си, палестинецът публикува видеоклип на стената на Сара Гудин, една от колежките на Зукърбърг, с която той не бил свързан.

Facebook тества ВИП страница

Facebook реши да тества страница само за ВИП клиенти, предаде БГНЕС. Социалната мрежа иска да даде възможност на своите известни почита...

В съобщение, което впоследствие било премахнато, той се извинил, че нарушава правото на неприкосновеност на основателя на Фейсбук и допълва: "Нямах друг избор...след всички съобщения, които изпратих на екипа на Фейсбук, информира Нова телевизия. За по-малко от една минута профилът на Шреатех в социалната мрежа бил премахнат и с него се свързал инженер по сигурността на Фейсбук, за да го разпита за всички подробности около подвига му.

Социалната мрежа има политика, според която плаща награда от минимум 500 долара на всеки хакер, който открие пропуски в сигурността. Но компанията отказала да плати на Шреатех за откриването на уязвимостта, защото действията му нарушавали правилата на Фейсбук. Все пак от Фейсбук казват, че вече всичко е поправено и признават, че са се отнесели несериозно към сигнала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com