Папа Франциск на корицата на Rolling Stone

30203
Папа Франциск на корицата на Rolling Stone

Папа Франциск ще заеме място до иконите на американската поп култура, като се появи на корицата на списание Rolling Stone ("Ролинг Стоун") във февруарския му брой.

На снимката той се усмихва и маха за поздрав, облечен в бяла роба. Тя е заснета от Марк Бинели, част от екипа на изданието, който специално посетил Ватикана, за направата й.

Папата: В молитвите си съм с Украйна

Днес Папа Франциск призова да се сложи край на насилието в Украйна и да се започне диалог между правителството и представителите на опо...

Това е първият път, в който на корицата на списанието, смятано за библия на рок музиката, ще бъде личност, различна от типичните за стила на изданието музикални и кино артисти.

"Папа Франциск: Времената, те се променят", пише на корицата на списанието, която заимства заглавието на популярната песен на Боб Дилън от началото на 60-те години на миналия век.

Роденият в Аржентина папа, който встъпи в длъжност през март миналата година, по-рано беше избран за "Личност на годината" от списание "Тайм". Освен това той беше и на корицата на списание "The Advocate",американско издание, което защитава правата на гей обществото.

"Неговият умерен тон не само контрастира с този на предишните двама папи, но също така успокоява културните конфликти и говори за истинските икономически проблеми с морални термини. Неговият тон е свеж полъх, но неговите послания са призив за пробуждане", пише сп. "Ролинг Стоун".

Папата: Интернет е дар от бога

Папа Франциск определи интернет като "дар от бога" и призова католиците "смело да стават граждани на дигиталния свят", предаде БГНЕС. ...

Днес също стана ясно, че Папа Франциск е "най-популярната "политическа личност" в интернет търсачки като Гугъл, между март и декември 2013 г.

Понтификът аржентинец води месечните класации на най-търсените политици в Гугъл (около 1,7 милиона). Името му е цитирано 48 милиона пъти, според това проучване.

От политиците, папата изпреварва и президента на САЩ Барак Обама (1,5 милиона тъсения месечно, цитиран 38 милиона пъти), и руския президент Владимир Путин (246 хил. търсения и цитиран 8 милиона пъти).

Ако вкараме папата сред известните личности от спорта и шоубизнеса, Франциск е на трета позиция по популярност в интернет зад тийн идолите - групата Уан дайрекшън (One Direction) и певеца Джъстин Бийбър.

Ватикана: Папа Франциск не се е изказвал за дядо Добри

Съобщението, че папа Франциск е споделил във Фейсбук историята на дядо Добри е лъжа, съобщи bTV. От пресслужбата на Светия престол във...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com