Пазите диета, но не отслабвате? Вижте каква може да е причината и как да се справите

23165
Пазите диета, но не отслабвате? Вижте каква може да е причината и как да се справите
Снимка: iStock/Guliver

Изтощаваща диета със строги ограничения, но без резултат е демотивираща и често приключва с отхвърляне на всякакви режими на хранене и отказ от стремеж към отслабване и поддържане на здравословно тегло. За да не попаднете в омагьосания кръг на невъзможното отслабване, вижте вероятните причини да спазвате диета за редукция на теглото, която не води до резултат.

1.       Прием на много скрити калории

Ако не ядете калорични ястия, но пиете алкохол, газирани напитки и сокове със захар или коктейли, отговорът защо не отслабвате е ясен – приемате повече калории, отколкото предполагате. Същата ситуация може да се получи и със сосове и добавки, съдържащи скрита захар. За да се справите със ситуацията, преустановете приема на алкохол и четете внимателно опаковките на всичко, което консумирате. Водете си дневник, в който записвате всяка хапка и калориите, които ви носи. Смятайте. Отслабването е математика – приетите калории трябва да са по-малко от изразходваните, за да отслабнете. Има създадени редица приложения за изчисляване на дневните калории, които могат да ви помогнат да пресмятате приеманите дневно и да контролирате менюто си.

2.       Хормонални проблеми и проблеми с функционирането на щитовидната жлеза

Понижената функция на щитовидната жлеза или хормонални проблеми, метаболитни и други заболявания, за които дори не подозирате, че имате, водят до невъзможност да отслабнете и дори до наддаване на тегло. Консултирайте се с ендокринолог и направете необходимите изследвания, за да сте сигурни, че наднорменото тегло е от апетит и лакомия, а не от заболяване. Ако се окажете с проблеми във функционирането на жлезата или заболяване, контролът върху него и лечението ще ви помогнат да се справите и с килограмите.

3.       Спорт

Ако тренирате усилено с тежести и изграждате мускули, теглото ви дори може да се увеличи, макар да изглеждате по-слаби. Това е така, защото мускулите заемат по-малко обем и изглеждат много по-добре от мазнините, но тежат повече от тях. Ако това е причината, не се притеснявайте – не е важно какво показва кантарът, а как изглеждате и как се чувствате в тялото си.

4.       Менопауза

Периодът е труден за дамите и често свързан с наддаване на тегло. В началото на менопаузата трудно се свалят излишните килограми. Консултирайте се с лекаря си какво и как може да приемате, за да запълните липсващите хормони и да съумеете да отслабнете.

5.       Твърде малко вода

Приемът на малко вода не позволява на организма да се освободи от шлаките, да изхвърли излишната и води до задържане на течности, които причиняват подуване и наддаване на тегло. Колкото повече вода приемате, толкова по-малко ще задържате. Пийте поне 2 литра на ден по време на диета.

6.       Захаросано кафе

Три кафета на ден по 2 лъжички захар е огромно количество калории, което вероятно не броите и то пречи за отслабването ви. Пийте кафето си чисто – без сметана, добавки, захар или го подсладете с естествен подсладител.

Японска диета топи 7 кг за 2 седмици

Тази 7-дневна диета обещава добри резултати, а ако я спазвате за 2 седмици, може да загубите до 7 кг. Мнозина не вярват в ефективн...

7.       Липса на витамини и минерали

Проверете нивата на витамини и минерали в тялото ви. Липсата на някои от тях пречи на отслабването, забавя процеса и ви отдалечава от целта.

Успех и не се отказвайте, търсете причината за провала, променете фактите и продължете напред към здравословното тегло и фината талия.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно