Петиция за дисквалификация на Украйна от Евровизия. Поли Генова може да стане трета

14574
Петиция за дисквалификация на Украйна от Евровизия. Поли Генова може да стане трета
Снимка: EBU

Петицията срещу резултатите от Евровизия 2016 г., започната от фенове, които не са съгласни с излъчения първенец, набира все по-голяма скорост.

Вече са се включили над 380 хиляди души. Нужни са само още 120 000. Можете да гласувате ТУК.

В Русия след "Евровизия": Постъпихме лошо с България

Българката Поли Генова със своята великолепна песен и изпълнение на финалния конкурс на „Евровизия“ 2016 покори Европа. Тя ...

„Разбираме становището и съображенията на журито, но огромното количество хора, които са против тези резултати, показва, че победителят в конкурса не е излъченият. Имаме съмнения относно справедливостта в конкурса, затова смятаме, че има нужда от преразглеждане на резултатите. Призоваваме EBU да следват общите правила и да реагира адекватно на това, че украинският представител Джамала е допуснала злоупотреба. Според точка 1.2.2 (з) това, което тя е допуснала е нарушение на регламента и това би трябвало да доведе до дисквалификация. Ние разбираме, че първоначално песента на Джамала се е възприела като някакъв вид лична история, но песента има ясен политически оттенък, които се отнасят до събитията в Крим през 2014 г. Този факт бе публично потвърден и от президента на Украйна Петро Порошенко”, се казва в петицията, пише change.org.

Организаторите на петицията, която се подкрепя от хиляди европейци, настояват за дисквалифицирането на Украйна поради нарушаване на регламента на Евровизия, преразглеждане на резултатите от конкурса и излъчване на друг победител. В петицията се настоява също за промяна системата за гласуване, в противен случай Евровизия 2017 може да остане бойкотирана от стотици хиляди зрители в цяла Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com