Петима участници ще се включат в българските финали на "кулиналните оскари" Bocuse d’Or

7730
Петима участници ще се включат в българските финали на "кулиналните оскари" Bocuse d’Or

Петима млади готвачи ще се изправят един срещу друг на 11 и 12 ноември в българските финали на „кулинарните оскари“ Bocuse d’Or. Това са Ивета Лукова, курсист в HRC Academy; Петър Атанасов от ресторант „Левента“, гр. Русе; Антонио Иванов от ресторант „Pure Sopharma business towers“; Георги Коевски от „Ландмарк хотел“, град Пловдив и Сали Гюнер Али от ресторант „Опиум“, град Русе. Всеки един участник е подкрепен от свои партньори – помощник и треньор, които формират целия отбор. Кулинарното състезание се провежда по време на изложението за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване SIHRE в Интер Експо център, София.

Специален жребий, теглен в Интер Експо Център, определи последователността, в която ще готвят отборите в двата състезателни дни. За 5:35 часа, по регламент, всеки един от петте отбора ще трябва да приготви по едно ястие с месо и с риба. Месният продукт е пиле Label rouge, отгледано на открито пространство и хранено с разнообразна храна. Морският продукт е калкан. Към всяко ястие трябва да се приготвят по три гарнитури и сос.

"Кулинарен историк" - домашен вкус и спомени от детството

Домашна лютеница, домашно сладко, ръчно приготвен хляб и сирене, чорбица... Какви представи и вкусове пробуждат те у вас? Сещате ли се ...

Жури от осем български топ готвачи, водено от Андрей Стоилов, главен готвач на хотел „Маринела“, ще има отговорната задача да определи победителя в престижното състезание. Отборът победител ще участва на европейската селекция в Будапеща на 10 и 11 май 2016 г. Около 60 държави от цял свят се включват в борбата за едно от 24-те места на големия финал в Лион, Франция през януари 2017 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com