Плодовете и зеленчуците ни даряват и с добро настроение

17231
Плодовете и зеленчуците ни даряват и с добро настроение

Освен, че снабдяват организма с витамини плодовете и зеленчуците имат вълшебното свойство да подобрят настроение на човек. Това са доказали група специалисти от университета в Отаго, Нова Зеландия. Изводите им въз основа на проучване след 281 души, съобщи Daily Mail.

Те помолили участниците да записват каква храна консумират  и да си водят записки. Експериментът продължил 21 дни. В края на проучването се изяснило, че хората, в чието меню присъстват повече плодове и зеленчуци се чувстват по-щастливи и спокойни и едновременно с това- изпълнени със сили. При тези, употребяващи нездравословни продукти, подобен ефект не се наблюдавал.

Развенчаните митове за предпазване от грип

Със сигурност е признак на добра култура да сложиш ръка пред устата си, когато се изкашляш и кихнеш. Така поне няма да наплюеш най-близ...

Специаистите са категорични, че положителните промени в настроението се наблюдавали именно в дните, в които участниците в експеримента се хранели с много плодове и зеленчуци.

Младите хора  трябва да изяждат около 7-8 порции плодове и зеленчуци дневно, за да има положителна промяна в настроението.

Една порция е количеството, което се побира в дланта ни (което е  около половин чаша). Допълни изследвания показали, че този начин на хранене, подобрява настроението дори и на следващия ден.

Редактор: Е. Гигова

Кои напитки удължават младостта?

Минералната вода, кафе, чай, вино и мляко – така изглежда класацията на най-полезните напитки, които според медиците, не само са ...

 

 

 

 

Мандарини и портокали през зимата - вредно!

Австрийският експерт в областта на храненето Карл-Хайнц Вагнер твърди, че през зимата не трябва да се ядат мандарини и портокали, тъй к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно