Полезни храни, подходящи за закуска

2479
Полезни храни, подходящи за закуска
Снимка: RitaE / Pixabay

Как да започнете сутринта си, за да не се чувствате гладни и уморени до вечерята? За поддържане на добро здраве е важно да не се отказвате от закуска, обяд или вечеря през деня. Първото хранене е най-важното. С тази храна приемате всички полезни микроелементи, които помагат да се заредите с енергия за целия ден. Здравословната закуска подготвя тялото за продуктивна работа сутрин. Ето защо е толкова важно да започнете деня си с полезни храни, като забравите за обичайните сладкиши и сандвичи в полза на здравословните храни за закуска.

Опитайте извара

Защо е важно да ядем плодове на закуска?

Чудите се дали плодовете за закуска са добра идея? Зеленчуците и плодовете трябва да бъдат част от нашата диета. СЗО препоръчва да конс...

Да, извара, това е здравословна закуска, която е богата на протеини, минерали, лактоза, мазнини, ензими и 12 витамина от различни групи. Освен това изварата е богата на калций, желязо и фосфор, а хранителната й стойност е много по-висока от млякото. Смесете извара и пресни (или замразени) плодове в блендер, докато се получи лека и ефирна смес. Намажете на филия и се насладете на страхотен вкус.

Яйца

Яйцата са богати на витамини A, E, D и B, калций, калий, магнезий, цинк, желязо, мед, фосфор и селен. Ако консумирате редовно, ще подобрите имунитета и ще се справите по-лесно със стреса и вирусните инфекции. Яйцата нормализират обмяната на веществата в организма. Особено ценен е жълтъкът, богат на въглехидрати, минерали, протеини и важни аминокиселини, които човешкият организъм не може да синтезира сам.

Пригответе си омлет, който е нискокалорично и вкусно ястие. Запържете в тиган кубчетата домати и малко тиквичките. Разбийте яйцата и изсипете към зеленчуците. Накрая поръсете с билки.

Плодове

Това е най-добрата закуска за паметта

Закуската е първата опция не само за повишаване на нивата на кръвната захар, но и за набавяне на всички хранителни вещества, необходими...

Няма здравословна диета без плодове. За закуска са подходящи цитрусови плодове, праскови, грозде или кайсии. Тези плодове са богати на витамини и минерали, с което си гарантирате добро настроение през целия ден. Комбинирайте любимия си плод с нискомаслено кисело мляко като дресинг и опитайте вкуса му.

Овесена каша

Овесените ядки не съдържат мазнини и холестерол, богати са на витамини В1, Е, както и минерали. Идеални са за закуска, защото намаляват нивото на холестерола и поддържат кръвната захар в норма. Добавете към овесената каша пресни плодове, сушени плодове или тиквени семки.

Кисело мляко

Ако имате възможност, пригответе си сами домашно кисело мляко. Натуралният продукт е богат на полезни витамини, калий, цинк, и фосфор. За да се чувствате бодри, смесете кисело мляко с краставица и ще се чувствате пълни с енергия. Това е особено подходяща закуска за летните месеци.

Пет варианта за закуски, които всъщност са вредни за здравето

Някои продукти вместо да убиват големия апетит само ще помогнат за наддаване на тегло. Вкусно, но не много полезно Хората винаги са с...

Авокадо

Екзотичният плод съдържа мазнини и диетични фибри. Ще ви даде усещане за ситост и необходимата енергия. Авокадото е богато на витамини от група В и ненаситени мазнини.

Банани

Бананите присъстват почти във всеки дом и са богати на фолиева киселина, както и витамин В6. Тези съставки подобряват настроението и премахват негативните мисли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com