Помага ли кокосовото масло при косопад

11988
Помага ли кокосовото масло при косопад
Снимка: iStock/Guliver

Кокосовото олио е растителна мазнина, извлечена от ядката на кокосовия орех. Известно със своите здравословни ползи и качества, кокосовото масло съдържа много полезни за човешкия организъм мазнини, включително и така важните омега-3 мастни киселини, витамини и минерали.
Маслото от кокос може да се използва както за здравословните ни рецепти в кулинарията, така и в домашната грижа за нашата коса и кожа.
Бихме могли да открием кокосовото масло в списъка с основните съставки на някои видове сапуни, кремове и козметика за тяло.

Помага ли кокосовото масло при косопад?
Кокосовото масло притежава ниско молекулно тегло, което улеснява попиването на маслото в косъма. Дали то помага при косопад? По-скоро действа като природно средство за заздравяване цялостната текстура и вид на косъма. Кокосовото масло е подходящо за всеки тип коса. Съставките в кокосовото масло спомагат за намаляване загубата на протеини от косата, маслото прониква дълбоко в косъма, задържа влагата и предотвратява сухотата, като прави косата по-мека и лесна за разресване. Маслото от кокос подобрява и кръвообращението на скалпа, което от своя страна оказва благоприятно влияние върху структурата на косата.

1. Добра хидратация
Кокосовото масло съдържа омега-3 мастни киселини, както и лауринова киселина, които изключително добре овлажняват и хидратират косъма в дълбочина. Използвано за подобряване на състоянието както на косата, така и на кожата, кокосовото масло бива успешно използвано в козметичната индустрия.

2. Регенерира
Кокосовото масло може да бъде използвано, като регенерираща маска за силно увредените коси. То стимулира цялостната текстура на косъма, насърчава деленето на клетките в скалпа и косата, както и подобрява кръвообращението в самия скалп. Маслото от кокос предпазва косата от въздействията на околната среда и спомага предотвратяването на цъфтящите краища, като им помага да запазят своята естествена сила и гъвкавост.

3. Укрепва и подхранва
Кокосовото масло се използва в грижата за кожата и косата от хиляди години насам. То е едно от най-мултифунционалните масла, което притежава невероятни хидратиращи и подхранващи свойства. Маслото от кокос намалява натрупването на себум в кожата на скалпа - причина за появата на сърбеж, лющене и кожни раздразнения. Кокосовото масло намалява и така нежеланите накъсвания на косъма и го изглажда, като прави косата да изглежда значително по - здрава. Предотвратява загубата на протеини от косата, водеща до увреждането на структурата на косъма. Това е така благодарение на лауриновата киселина, която наподобява човешкия протеин в косата. След използването на кокосово масло, косата бива добре подхранена, дълбоко рехидратирана , по - жизнена и видимо по - здрава.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com