Премахнете от речника: 6 фрази, които ви състаряват в очите на другите хора

17689
Премахнете от речника: 6 фрази, които ви състаряват в очите на другите хора
Снимка: iStock

Ако изричате тези фрази с цялата си сериозност и сте сигурни, че сте прави, тогава ще ви сметнат за лицемер, заседнал в миналия век, и това ще ви накара да изглеждате твърде консервативен и възрастен човек.

"Срамота е да не знаеш"

Нашите родители и баби обичат да ни се карат, ако не знаем нещо: Не сме прочели нещо от произведенията на класиците, забравили сме елементарно правило от часовете по физика. Но днес, дори да сте много начетен човек с широк кръгозор, това не е причина да казвате на другите от какво трябва да се срамуват и от какво не. Освен това винаги си струва да помните, че ако разбирате една тема, това означава, че другият разбира нещо друго по-добре от вас.

Няма нищо срамно в това да не знаеш нещо. Не можете да прочетете всички книги в живота си, не можете да прегледате всички филми (освен ако, разбира се, не сте професионален литературен критик или кинокритик със свръхспособности).

Кои са най-често използваните български фрази и изрази

"На моята възраст вече не правят това."

С тази фраза вие сами акцентирате върху възрастта си, показвате, че вече сте представител на по-старото поколение. Казват, че не ви е дадено да научите някои нови тенденции на времето или че вече не можете някак си да се обличате, да ходите някъде.

Разбира се, всяка възраст си има свои навици, свой начин на живот, стил. Но не е необходимо да привличате вниманието на околните към това или да изразявате своето мнение към някои навици на младостта, като по този начин се отделяте от младото поколение.

"На моята възраст..."

Тази фраза вече е станала толкова клиширана, че се е превърнала в меме - допустимо е да я казвате по-скоро на шега, но не и сериозно. Ако наистина гледате високомерно на младите хора, смятате, че те са твърде ограничени, а вие на тяхната възраст сте постигнали повече и сте направили по-стойностни неща, то най-вероятно дълбоко грешите и просто не искате да приемете факта, че животът тече и много неща имат способността да се трансформират.

Въпреки че историята е циклична и съществуват вечни ценности, всяко ново поколение носи нещо ново. И е нормално, ако младите хора се интересуват от нещо, което не ви е познато и което ви се струва странно.

10 женски фрази, на които не трябва да вярвате

"Знам един виц по тази тема"

Днес вицовете се смятат за анахронизъм - остарял хумористичен жанр, който е заменен от мемовете. Според наблюденията хората са започнали да възприемат информацията по-повърхностно, защото днес средно на ден върху човека се изсипва толкова информация, колкото преди това за една седмица. Затова сега по-добре "работят" кратките и бързи шеги под формата на мемета.

Сега младите хора трудно възприемат вицовете: По-трудно им е да разберат преносните значения, но те майсторски тиражират мемовете и си играят с визуалния компонент. И ако можете да разкажете виц на почти всяка тема, то най-вероятно сте попаднали в отминала епоха.

"Облечени като!"

Навикът да съдите за външния вид изобщо не ви краси и ви кара да изглеждате по-стари. В края на краищата това е любима фраза на старите хора от жилищните сгради на пейките, която неизменно се свързва с тях. Вярно е, че може да се чуе и от колеги в работата, които обичат да клюкарстват и да си мелят костите - само дайте повод.

"О, времена, о, нрави"

Фразата, приписвана на римския държавник и оратор Цицерон, показва осъждане на младото поколение, на неговия морал, който е потънал ниско. С нея вие, също като другите, показвате възрастта си и се отделяте от по-младото поколение. Изглежда, че се хвалите колко много знаете, като посочвате, че с житейския си опит знаете точно кое е правилно и кое не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е добре да включите лук в диетата си?

Разкриха тайната на пирамидите и какво е помогнало да бъдат построени

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com