Признаци, че имунитетът ви е понижен

19716
Признаци, че имунитетът ви е понижен
Снимка: Adina Voicu / Pixabay

Зимата предразполага към заболяване от различни вирусни инфекции или пък грипове. Поради тази причина е добре да вземете допълнителни мерки, когато забележите, че имунитетът ви е намален. Хубаво е да разпознавате тези признаци своевременно, за да избегнете и разболяването. Ето ги и тях:

Болни сте

Ако постоянно ви боли гърлото, кашляте, кихате или се чувствате отпаднали, то със сигурност имунната система. Това е нормална реакция, когато тялото се опитва да се бори с даден патоген.

Обърнете внимание дали сте първите, които хващат някой вирус или грип в офиса. Допустимият брой разболявания при възрастните е около 2-4 пъти. Ако надвишавате тази бройка или пък тежко карате дори настинка, то имунната ви система определено страда.

Диетолог: Тези 5 чая гарантират железен имунитет

Най-популярните билкови напитки в света са черният и зеленият чай. Освен, че са полезни, те тонизират отлично и укрепват имунната систе...

Стрес

Хроничният стрес влияе на цялото ни здраве, включително и на имунната ни система. Тялото не може да се защитава ефективно и вие започвате да се разболявате от какво ли не. Рисковете да отключите автоимунно заболяване се увеличават, а оздравяването става все по-трудно.

Апатични сте

На тялото му трябва време, за да се приспособи към околната среда. Когато страдате от сезонни настинки, то това се казва сезонно приспособително разстройство. Обикновено времето за приспособяване е около 2-3 седмици. При удължаване на този период, най-вероятно защитните сили на организма ви са отслабнали.

Дехидратация

Ако нямате възможност да пиете често вода, то тялото ви започва да се дехидратира. Това е ясен признак, че имунната ви система страда и става податлива на инфекции. Има ясен сигнал, че сте дехидратирани – цветът на урината ви. Ако е тъмножълта, означава, че в тялото ви няма достатъчно вода, за да я разрежда.

Неистови порови за нещо сладко

За тя има много причини, но една то тях е слаба имунна система. Организмът се опитва да си набави нужната енергия по всякакъв начин и затова посяга към сладкишите. Въглехидратите безспорно дават силен тласък на енергия, но за съжаление за кратко време.

Най-мощният естествен антибиотик, с който да пречистим тялото си

Този мощен естествен антибиотик не само успява да пречисти тялото от токсини, но и подсилва до неузнаваемост имунната ни система. Препо...

Сухота в носа

Лигавицата на носа образува секрет, чиято задача е да спре болестотворните организми да навлязат в дихателните пътища. Ако тялото ви не произвежда достатъчно такъв или никакъв, то най-вероятно имате и слаба защита на организма.

Наднормено тегло

За него може да има ясна причина, като нездравословното хранене, но също така и може да е причина за метаболитен синдром или заболяване. Всяко едно такова нарушение в метаболизма, отслабва имунната система. Това може да ви изложи на сериозен риск от различни заболявания и инфекции. Ако имате такова заболяване, добре е да попитате лекаря си за хранителни добавки, които да стимулират защитната ви система и да ѝ помогнат да се справи с различните вируси и инфекции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com