Признаци, че партньорът ви е прекалено властен

6014
Признаци, че партньорът ви е прекалено властен
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас, когато си представят контролиращ партньор, виждат човек, който постоянно критикува всеки, когото среща, физически е агресивен, открито заплашва и се опитва да реши как ще се облича партньорът ни от главата до петите. Въпреки че подобно поведение е особено обезпокоително, репертоарът на инструментите за управление всъщност е много по-обширен и включва и по-фини контроли. Как да разберете кога имате работа с контролиращ партньор? Какво поведение може да показва това?

1. Изолирайки те от приятели и семейство

Нещата, които един мъж никога не трябва да вижда в дома ви

Ако сте решили да поканите мъжът, когото харесвате у дома, то е добре да огледате дали има неща, които не е хубаво да видите. Може на п...

Може да започне много фино, но често е първата стъпка в контролирането на другия човек. Партньорът ви може да се оплаче, че говорите с брат си твърде често по телефона, или да каже, че той не харесва най-добрата ви приятелка и не би трябвало повече да се мотаете с нея. Той може също да се опита да ви настрои срещу човека, който до момента е бил вашата подкрепа. Целта е да ви изведе от групата за подкрепа и по този начин да ви лиши от силата.

2. Постоянна критика дори за дребни неща

Критиката, както и изолирането от близките, може да започне бавно и малко. Всъщност може да се опитате да се убедите, че критиката от партньора ви е оправдана и че той / тя иска само да ви направи по-добър човек. Можете да го рационализирате и да обясните, че не е нищо, когато той / тя не харесва вашия стил на обличане, диета или интериорен дизайн. Когато обаче критиката е нещо постоянно в динамиката на връзката ви, дори когато става въпрос само за най-малките неща, е трудно да се чувствате обичани и приети. Ако всяко малко нещо, което правите, се нуждае от подобрение в очите на партньора ви, как можете да се почувствате оценени и третирани еднакво, камо ли обичани безусловно?

3. Определяне на условия за получаване на приемане / грижа / любов

6 неща, които мъжете не се срамуват да направят преди раздяла

Често жените предчувстват, че любимият им скоро ще се реши на болезнена за тях стъпка и ще прекъсне връзката им. Някои знаци в поведени...

„Обичам те още повече, когато си успешен на работа.“ „Не ми се прави секс с теб. Ако обаче отслабнете малко, ще бъдете по-привлекателни за мен "," Ако дори не искате да приготвяте вечеря, не знам какво имам в тази връзка ".  Докато някои от тези примери са по-ярки, а други по-малко, посланието е същото: не си достатъчно добър. Това е доста често срещан подход в контролната връзка. 

4. Поставяне на "дълг" върху вас да платите

В началото на връзката контрольорите често правят много привидно романтични жестове. При по-внимателен оглед много от тези жестове, като скъпи подаръци, вечери в ресторанти от висок клас или позволяващи ви да използвате колата си, са начини да ви контролират. Те изграждат очакване за вас да дадете в замяна или усещане, че дължите нещо за това, което сте получили. 

Това може да са вашите убеждения или политически възгледи, културни традиции или възприятие за човешката природа. Чудесно е, ако партньорите насърчават интересни дискусии и ни показват нови начини за гледане на света. Не е добре, когато те карат да се чувстваш малък и по-тъп или постоянно се да опитваш да промениш мнението си за важни за теб неща и в които вярваш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно