Простичките трикове, които ще ни направят по-щастливи

6009
Простичките трикове, които ще ни направят по-щастливи
Снимка: iStock

Иронията е, че колкото повече търсим щастие, за да го сграбчим, толкова по-трудно се оказва намирането му. Тъкмо когато се откажем обаче, сякаш то само идва при нас.
Намирането на щастие е личен път, който ни учи да сме щастливи в настоящето и да не мислим толкова често за бъдещето, изпадайки в натрапчиви мисли.

Голямо щастие очаква тези зодии през 2022

1. Щастието не е цел, а награда

Казват, че колкото повече го гониш, толкова повече го плашиш и то бяга. Хората често повтарят, че веднъж постигнали нещо, ще станат щастливи, но след една цел следва нова и нова, а щастието се оказва недостижимо напред в бъдещето.

Вместо да се фокусирате върху мисли от сорта на: "Какво да направя, за да съм щастлив?“, се фокусирайте върху други, като например: "Как изглеждам и се държа, когато съм щастлив?" и се опитайте да го изживявате всеки ден. Така външният фактор на влияние е премахнат и щастието остава във ваши ръце.

2. Оптимизмът е за смелите

За да запазите щастието, запазете ТЕЗИ 6 неща в дълбока ТАЙНА

Казва се, че когато изречем наша мечта на глас, шансовете тя да се сбъдне намаляват значително. Това се случва и заради хората, пред ко...

Повечето от хора смятат, че оптимизмът е негативна черта или дори илюзорна представа за света. Но ако гледаш на света реалистично, то непременно ще станеш песимист. Защо хората да дефинират съществуването си според страданията и болката, през които са преминали, вместо да се фокусират върху миговете на щастие и успехи, които са имали?

В света винаги има различни гледни точки, но и винаги можете да изберете да сте оптимисти и да виждате доброто вместо лошото в нещата. Това определено ще промени мирогледа ви. Не само си осигурявате спокойствие, но и ще сте щастливи докато нещо не го наруши. Вместо това хората избират да живеят в постоянно очакване на злото и да са щастливи само в кратки моменти.

3. Фокусирайте се върху движението и здравето си

Когато извършвате физическа активност – спортувате, тичате или се разхождате дълго сред природата, мозъкът ви отделя ендорфини (хормони на щастието). Да бъдете здрави и в добра форма, е ключът към личното ви щастие. Останете благодарни за здравето и духа си.

4. Пазете се от преумора и стрес

Щастливите двойки НИКОГА не правят ТЕЗИ 10 неща

Щастието между двама души изисква усилия и компромиси от двамата, за да се създаде здрава връзка. Ето някои неща, които биха подоб...

Стресът замъглява рационалната преценка и пречи на това да виждате света по-ясно. Давайте си почивка по-често, спирайте да работите, когато не сте продуктивни и винаги спирайте за глътка свеж въздух. По-добре е да извършвате концентриран и целенасочен труд за кратък период, отколкото да се натоварвате продължително без резултати.

Болестите, които можем да отключим от тревожност

5. Отегчението не ви позволява да видите щастието

Отегчението не е тъга, то е празна емоция. Ако беше цвят, вероятно щеше да е сиво. Ако сте отегчени, вероятно не изпитвате емоция от работата си и нищо не ви носи щастие. Това се случва, когато действията в живота ви са повтарящи се и монотонни.

Предизвикайте себе си! Запишете се на нещо извън зоната си на комфорт – танци, спорт, йога. Излезте от рутината, преобърнете дневния си режим и вижте как ще се почувствате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com