Проучване: Мъжете често преяждат в компанията на красиви жени

2910
Проучване: Мъжете често преяждат в компанията на красиви жени

Учените са провели скорошно проучване, чрез което са установили интересна връзка между неочаквани неща - количеството храна, които мъжът похапва на първа среща, и това доколко точно счита дамата, с която е, за красива.

Според това любопитно проучване мъжете имат склонност да преяждат повече, когато са с жена, която считат за красива. В продължение на цели 2 седмици учените от университета Корнел са посветили на това да наблюдават навиците на 150 мъже, които са посещавали италианско заведение за хранене. Определили са точните количества на това, което участниците са изяли и изпили.

Оказало се е, че количеството храна, които мъжът поглъща, са различни, когато той се храни в компанията на красива жена или приятел. Когато харесва дамата, мъжът е склонен да погълне до 86% повече храни и салати и до 93% повече тестени изделия от обикновено.

Учените споделят мнение, че това поведение е следствие на подсъзнателния опит на господата да се изтъкват пред нежния пол. Резултатите сочат категорично, че колкото по-голямо количество изяжда мъжът, толкова повече харесва жената срещу себе си.

Експериментът е повторен и с жени. Оказва се, че при тях не се наблюдава разлика в количествата на храната, която изяждат по време на вечеря с красив мъж и с приятелка. Но жените със сигурност може да запомнят нещо, което ще им е от полза – колкото повече и по-настървено яде мъжът, с когото са на среща, толкова повече ги харесва.

Поне това показва новото любопитно изследване. Но обърнете внимание на това – няма какво да загубите, а в същото време може да спечелите насоки по отношение на това дали въпросният мъж си пада по вас.

Може би добре познатата ни фраза – любовта минава през стомаха, не означава само това, което до момента сме влагали в нея. Обикновено считаме, че става дума за това, че мъжете предпочитат дамите да могат да готвят вкусно. Счита се също, че добрата, вкусна храна е в състояние да накара мъжът да се влюби. Но може би не е само това. Може би когато минават пеперуди през стомаха на мъжа, те го карат да огладнява и да си хапва повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com