Пълнее ли се от варено жито или е просто мит?

2742
Пълнее ли се от варено жито или е просто мит?
Снимка: iStock/Guliver

В продължение на хиляди години всички цивилизации са отглеждали пшеница, която съдържа хранителни вещества, които са от съществено значение за човешкото развитие, жизненост и предотвратяване на болести. Пълнозърнестите храни съдържат генетичната памет за това как човечеството се е издигнало от тъмните дебри на примитивизма, за да се превърне в цивилизован вид, какъвто сме били някога по време на онази изгубена част от историята, наречена „златната ера“ от нашите предци по целия свят.

Енергийно пълнозърнестите храни фино настройват човешката нервна система по такъв начин, че да въздействат на всяка част от тялото, до степен да я обединят с душите като един цялостен функциониращ организъм. Това беше наследството, дадено ни от нашите предци. Когато пълнозърнестите храни се допълват с добро качество и разнообразие от нерафинирани растителни храни, всички хранителни елементи, необходими за човешкото развитие, са налични.

Как се приготвя най-вкусното варено жито

Има много митове около житото като хранителен продукт, тъй като широко разпространеното зърно се предполага, че е нездравословно и освен това от него се пълнее.

Твърди се не само, че причинява храносмилателни проблеми и свързаните с тях болки в корема поради съдържащия се в него глутен, но също така се мисли, че насърчава широк спектър от заболявания .

Особено поради бума на диетите с ниско съдържание на въглехидрати и без глутен, житото е подложено на критика и все повече хора го забраняват.

Житото съдържа въглехидрати, съдържа малко мазнини и осигурява малко протеини. Това важи и за вареното жито.

Житото съдържа важни минерали като магнезий, калий и калций и витамини А, В1, В2, В6 и Е. Като пълнозърнест сорт , житото осигурява здравословни диетични фибри , които не само укрепват храносмилането, но и поддържат кръвната ни захар постоянна.

Тънкости при варенето на жито. Всеки трябва да ги знае!

Хранителни бележки

Пшеничните плодове са пълнозърнести храни и имат отлични ползи за здравето. Една 1/2 чаша порция варени пшенични плодове съдържа 3,5 g протеин, 4,3 g фибри и само 111 калории.

Пшеничните плодове съдържат големи количества витамин Е и магнезий, като и двата са неразделна част от костите и мускулите.

Пшеничните плодове също са чудесни за насърчаване на здравето на храносмилането, тъй като помагат за понижаване на холестерола в кръвта и нивата на кръвната захар и, подобно на други пълнозърнести храни, пшеничните зърна са чудесни за регулиране на теглото, тъй като те са невероятно засищащи и пълни с хранителни вещества.

На въпроса: Пълнее ли се от варено жито или е просто мит? С варено жито може да регулирате теглото си, защото има засищат ефект. Това е най-добрата зърнена храна. От него не се дебелее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Цветница 2024
Пожелания за Цветница 2024

Наближава Цветница! Тази година празникът се пада на 28 април, неделя, седмица преди Великден. На този ден празнуват всички с прекрасните имена...