Радвайте се на красива кожа с тези ПРОСТИ стъпки

6268
Радвайте се на красива кожа с тези ПРОСТИ стъпки
Снимка: Instagram

Безупречната кожа е нещо, към което всички се стремим, искайки да се отървем от всички несъвършенства. Начинът, по който се грижим за кожата си, се променя от време на време, експертите измислят нови решения, а знаменитостите ги изпробват преди нас, за нас (вярваме, че няма да похвалят продукт или лечение, които не им подхождат). Факт е, че ако разбирате кожата си по правилния начин, ще знаете как да се грижите за нея, какви кремове, серуми, тонери да използвате и няма да се лутате в търсене на идеалния продукт. Безупречна кожа може да се постигне, ако обърнете внимание на това какво харесва и как реагира на определени продукти.

Ето какво можете да направите, за да поддържате кожата си безупречна:

Хидратация

Хидратацията е ключова в грижата за кожата, защото средно телата ни се състоят от 60 процента вода. Нуждаем се от вода, за да обновим клетките си, но и за да поддържаме цялото си тяло здраво. Пиенето на вода е жизненоважно, но трябва да включите и продукти, които хидратират кожата, като тези, съдържащи хиалуронова киселина. Глицеринът, макар и недооценен, е чудесен за хидратиране на кожата и поддържането й влажна.

Погрижете се за рутината си

За да поддържате кожата си безупречна, трябва да сте постоянни, поради което е добре да се придържате към бюджета си. Няма смисъл да "хабите" пари за скъпи препарати, особено ако се окаже, че не ви подхождат. Има много качествени марки, които отговарят на бюджета на всеки.

Почистването и ексфолирането са задължителни

Почистването и ексфолирането са двете най-важни неща в грижата за кожата. От грим, пот и излишна мазнина до замърсители във въздуха, мръсотия и мъртви клетки, всички тези елементи влияят на външния вид на кожата. Сутрин и вечер трябва да я почиствате с гел или пяна за измиване, като не трябва да използвате скраба всеки ден, а веднъж или два пъти седмично и то върху суха кожа.

Не прекалявайте с ексфолирането

Петна по кожата: Ето какво ги причинява и как да се предпазите от тях

Случвало ли ви се е да се приближите до огледалото и да погледнете кожата си или да увеличите снимките без грим и да забележите някои п...

В продължение на предишното изречение, много от нас ексфолират прекалено много кожата си. Ще забележите това, ако лицето ви боли, защото сте достигнали бариерата на здравата кожа. Когато ексфолирате, идеята е да премахнете мъртвите кожни клетки, а не здравите. В случай, че харесвате по-меко ексфолиране, избягвайте микродермабразиото или много силните ексфолианти. Ензимният пилинг е страхотен, защото разтваря "лепилото", което задържа мъртвата кожа на лицето ви.

Забравете за популярните съставки – формулата и процентите са по-важни

Често се случва да се увлечем от активните съставки, но единственото, върху което трябва да се съсредоточите, е съставът на препарата. Например, витамин С е отлично, но много агресивно вещество. Ако сбъркате с избора на формула и процент на витамини, можете да раздразните кожата. Не избирайте по-висок процент активни съставки, мислейки, че са по-добри, защото това не винаги е вярно.

Използвайте истински ретинол

Малко хора могат да си представят своята рутинна грижа за кожата без ретинол, който се е доказал като съюзник в борбата срещу стареенето и обновяването на клетките. Въпреки това има толкова много различни видове ретинол: ретинол, ретинал, ретиноид, ретиноева киселина, третиноин и адапален. Когато избирате съставката, която да използвате, започнете с най-слабата. Мнозина и в този случай грешат и веднага посягат към най-силното, което вероятно няма да подхожда на техния тип кожа. Тези с проблеми с акнето могат да използват адапален, докато човек, който се бори със слънчеви петна и бръчки, ще избере третиноин. Най-добрият съвет за ретинол, който можете да получите, е да се консултирате с експерти и кожата ви ще бъде безупречна.

Учени: Погледнете кожата си и ще разберете дали имате висок холестерол

Според Американската академия по дерматологична асоциация (AAD), нездравословните нива на холестерол могат да бъдат открити, като погле...

Изпробвайте внимателно новите технологии

Любителите на лазерите знаят, че човекът, който извършва вашето лечение, трябва да бъде човек, на когото имате доверие. Избягвайте всички салони, които обещават премахване на горния слой кожа. Агресивните лазери са чудесни за премахване на белези от изгаряния и акне, но все пак е по-безопасно да опитате по-слаби лазери. Лечението с микроигли може да бъде революционно откритие, ако е приятно на кожата. Чрез създаване на контролирани микротравми кожата се стимулира за по-ефективно възстановяване. Никога не правете този вид лечение у дома, потърсете експерт.

Инвестирайте в устройства за грижа за кожата

С нашите натоварени графици и отговорности, дори един час в салон за красота може да бъде твърде много за мнозина. Именно поради тази причина е добре да инвестирате в уреди за грижа за кожата като LED лампи и мускулни стимулатори на лицето. Освен това, ако имате почистващ препарат и една от онези вибриращи силиконови четки за ексфолиране, вие всъщност подобрявате рутината си за почистване. Ако използвате хиалуронова киселина и ултразвуков апарат, частиците ще бъдат разбити на малки молекули, които след това ще се абсорбират по-ефективно в кожата. LED светлините са чудесни за стимулиране на колаген, лечение на акне и обновяване на кожата. Просто бъдете внимателни, когато избирате LED лампи, защото не всички са еднакви.

Източник: Wannabemagazine

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...