X
 
 

Рали пилот прелетя на сантиметри от семейство лосове (ВИДЕО)

2910 0
Рали пилот прелетя на сантиметри от семейство лосове (ВИДЕО)
По време на рали в Лапуа, Финландия, един пилот се изправи срещу нещо повече от часовника, както очакваше. Състезателят едва се размина със семейство лосове, след като големите животни изскочиха на пътя му.

Всяко върви по план след старта и изглежда наред на старта и главният ни герой сякаш се справя добре, но интересното във видеото се случва след 2:00 мин в клипа, когато след плавен завой пред колата излизат лосовете.

Шофьор на камион скочи от прозореца секунди преди да го размаже влак (ВИДЕО)

Свидетел успя да запише драматична катастрофа на видео, в която камион закъсва на влаков прелез в Атуотър, Калифорния и е размазан от в...

За щастие пилотът се движи не чак толкова бързо за подобен тип надпревари, като успява да реагира, но се разминава на сантиметри от едно от животните. Все пак близката среща с другия вид му се отразява зле, защото както виждаме в последвалите завои не се представя страхотно и дори минава през едно от загражденията, маркиращи трасето.

Трудно е да го виним, защото да удариш лос си е страшна мисъл. Рогатите бозайници тежат над половин тон, а и имат висок център на тежестта. Така, като ги удари кола, краката поддават и цялата маса се стоварва върху купето.

Заплахата е реална и затова в Швеция автожурналистите традиционно правят тестове, проверяващи стабилността на колата при рязка маневра за избягване на изскочил на пътя лос. Новите модели на Volvo дори имат функция, с която могат да засекат едрогабаритно животно на пътя и да спрат автоматично.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители