Ранни симптоми, които показват, че сте бременна

1731
Ранни симптоми, които показват, че сте бременна
Снимка: iStock/Guliver

В един момент всяка една жена си задава въпроса „Бременна ли съм?“. Едни се надяват това да е така, други пламенно се молят да не са. Все пак, всяка една то двете групи жени се замисля за ранните симптоми, които показват, че има настъпила бременност.

Ето и кои са ранните сигнали, които най-вероятно показват, че тестът ще бъде положителен: 

Умора и сънливост

Сигурно се питате защо сте толкова уморени. Твърде възможно е това да се дължи на хормоните, които са в повече. Много жени се чувстват сънливи и уморени през целия първи триместър.

Чувствителни гърди

Още през първите 2-3 седмици можете да видите гърдите си доста подути. Носенето на сутиен е твърде възможно да се превърне в едно малко мъчение. Твърде вероятно е да видите вените си и по-видими.

Гадене

Повечето жени започват да усещат сутрешното гадене към шестата седмица на бременността, но някои го имат и твърде рано. Въпреки че, гаденето се случва основно сутрин, то може да бъде спътник и през останалата част от деня. Също така, не е задължително да има повръщане, а само неприятното усещане.

Световъртеж и припадък

Ако се сещате във филмите това е доста чест начин да се установи, че дадено момиче е бременно. В действителност има резон в това. Световъртежът е причинен от ниското кръвно на налягане, а припадък от ниските нива на кръвната захар.

Любопитни факти за бременността, които едва ли знаеш

Мислите ли, че сте чували всичко за бременността? Доказваме, че все още има неща, за които не знаете.  ЗНАЕШ ЛИ ТОВА… ......

Кървене

Може дори да имате леко кървене. Това се случва, когато ембрионът се опитва да се закрепи за матката. Понякога има и леко усещане на болка.

Често ходене до тоалетната

Ако всяка вечер ставате да отидете до тоалетната, най-вероятно тялото се опитва да ви каже, че ще станете майка. Честото уриниране е един от основните признаци за ранна бременност.

Болки в гърба

Обрат: Разрешиха аборт по медицински причини в Полша

Здравното министерство в Полша публикува инструкции за лекари, в които се потвърждава, че е легално да бъде прекратена бременност, ако ...

Рядко срещано е болките в гърба да започнат от първите дни, но ако вашият случай е такъв, то те няма да ви оставят намира до края на бременността.

Засилено обоняние

Бременните често има силно обоняние. Ако разберете, че любимият ви парфюм вече не ви харесва, а от душ гела направо ви се гади, то най-вероятно е защото сте бременна. Обонянието е силно през целия период на бременността.

Отвращение от едни храни и апетит към други

Ако започнете да не понасяте доскоро любимите си храни, а имате апетит към други, то най-вероятно това е сигнал, че сте бременна. Не се колебайте, а си направете тест за бременност. Само така ще знаете, че наистина сте бременна и ще можете да посетите лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com