Разочарованието - една болезнена емоция

63909
Разочарованието - една болезнена емоция
Снимка: iStock/Guliver

Би било чудесно, ако всичко, което правим, ставаше от първия път. За съжаление всеки един човек е изпитал разочарование. Това е чувство, което по някакъв начин ни контролира и много често е трудно да го избегнем. Може би всичко това е част от нашия живот и урок, от който ние трябва да се поучим и който трябва да се опитаме да преборим.

За да няма разочарования със сигурност всеки един човек си е мислил: “По-добре нищо да не правя, за да не се разочаровам.“ Много често и хората не се обвързват поради същата причина, за да не стигнат до неприятния момент на разочарованието. Някои обвързани, пък, решават, че не могат да понесат разочарование и се разделят, без дори да са дали шанс на отношенията си. И все пак съществува вариант, с който да се избегнат негативите и да се създаде щастливо семейство без разочарования.

6 неща, по които ще познаеш истинската любов

Любовта има толкова разновидности, че понякога ни е трудно да познаем истинската. Но има неща, които човек осъзнава, чак когато почувст...

Често ни се случва да се разочароваме, защото някой около нас е разочарован. Проявите на разочарование са доста забележими, когато се правят от други. Те ни действат на подсъзнателно ниво и ни карат да се разочароваме само защото го наблюдаваме у някой наш близък. Има някои симптоми, които ако знаем, много по-лесно бихме могли да избегнем тази лоша емоция.

Безпокойството- когато дадена ситуация ви интересува изключително много, нервите ви са опънати и ето предпоставка за разочарование. Огорчение и възмущение се предизвикват в следствие на разочарованието.

Грубо отношение- за да избегнем собственото си разочарование, много често си изкарваме яда на хората около нас, без те да имат никаква вина за това.

Загуба на вяра- много често, когато имате нужда от близък човек до себе си, да няма на кого да разчитате. Това води до още по-негативни емоции и допълнително разочарование. За да избегнете това, приемете фактът, че всеки човек има свои собствен път и това, че в момента няма никого до вас, не означава, че никой не ви обича.

Ето кои са зодиите най-добри любовници

Зодията говори много,освен за характера на човек, но и за неговото перверзно отношение. За да откриете подходящия партньор с когото да ...

Много хора приемат неуспехите си и това за тях вече е част от живота им, т.е. примиряват се със ситуацията. Ето за това, когато мислите, че разочарованието е изхода от ситуацията или някой ваш близък е в момент на разочарование и безизходица, просто погледнете напред и не допускате казаните по-горе симптоми да нахлуят в живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com