С една обикновена таблетка за съдомиялната - фурната ще заблести!

38465
С една обикновена таблетка за съдомиялната - фурната ще заблести!
Снимка: iStock/Guliver

Фурната е най-често използваният електрически уред в кухнята – обикновено го ползваме всеки ден, за да приготвим вкусни ястия за себе си и за семейството си. Точно заради това тя трябва да бъде чиста – в нея се приготвя храната, която консумираме, така че не можем да си позволим да готвим в мръсна фурна. Освен това, гледката от загорели остатъци никак не е приятна. Щом отворите вратичката едва ли искате да виждате точно това. По този повод можем да предложим един лесен трик, с който да почистите фурната – с таблетка за съдомиялна машина.

Не е нужно да имате съдомиялна машина, а просто да си купите таблетките. Ако пък имате, още по-добре за вас – улеснени сте максимално в кухнята. Тайната в доброто и ефективно почиствате на фурната с таблетка за съдомиялна се крие в това, че въпросната съдържа редица почистващи вещества и обезмасляващи елементи, които се борят с упорити замърсявания, каквито могат да бъдат открити във всяка една фурна, ползвана почти всеки ден.

Ето как да почистим фурната и копчетата без никакви усилия

Колкото и да отлагаме, неприятният момент за почистване на фурната в кухнята и бутоните ѝ все пак настъпва. Мазнината, останала във фир...

Как точно се осъществява самото почистване? – Изключително лесно, без никакви усилия. Вземете една таблетка за съдомиялна, поставете я в тава, залейте с гореща вода и я оставете във фурната. Включете я на 100 градуса. Благодарение на леката температура и врялата вода таблетката ще се разтвори. Парата ще достигне до стените и до всяко пространство във фурната, като по този начин ще разтвори замърсяванията и те ще се почистят много по-лесно след това. Оставете таблетката за съдомиялна да действа за около 2 часа. Когато времето измине, отворете, извадете тавата и забършете фурната с влажна кърпа. Ще видите как мръсотията просто се отлепва и фурната ще блесне от чистота. След като сте минали с мокра кърпа или къпа, подсушете с кухненска хартия или друга суха кърпа.

Ако все пак не разполагате в момента с таблетка за съдомиялна, но фурната се нуждае от почистване, ще ви споделим като бонус още един хитър начин да я почистите лесно. Той е свързан с нещо, което има във всеки дом – бакпулвер.

Принципът на почистване е сходен. За целта ще ви трябва керамична тава, в която да изсипете 2-3 пакетчета бакпулвер, малко оцет и 150 мл студена вода. След като сложите всички съставки в тавата, включете фурната отново на 100 градуса. След около 45 минути може да избършете фурната по същия начин.

Този трик с почистването с тава във фурната може да се направи и със сок от лимон. Трябва ви пресен сок – от 2-3 плода, изстискан в по-дълбока тава, в която има и вода. Включете на 100 градуса. Оставете за 15 минути, изключете фурната и почистете.

Хитри начини за почистване на фурната до блясък

Ако стените на фурната са покрити с мазнина, която изгаря и смърди всеки път, когато я включите, а на вратата се е образувало кафяво по...

Ако сте забелязали много мазни пръски и петна във фурната, напръскайте ги с пяна за бръснене. След 60 мин. избършете и се насладете на блестящата си и напълно чиста фурна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...