Сценична треска мъчи хипопотама в цирк "Балкански"

61819
Сценична треска мъчи хипопотама в цирк "Балкански"

Хипопотам се нанесе в центъра на София. Сценична треска мъчи африканския уникат преди първата му изява пред българска публика. Дебютът ще бъде на Първи април под шапитото на националния цирк "Балкански", пише "Стандарт". Дотогава маститият актьор яде по четири бали слама, няколко хляба и четиридесет килограма плодове и зеленчуци дневно.

За сезон 2014 най-големият цирк на Балканите е подготвил изцяло нова програма. Само един номер, който публиката е пожелала в писма по интернет, ще се изпълнява пак вече трета поредна година. Мотористите от Латинска Америка отново ще се завъртят с бясна скорост в глобуса на смъртта. Металното кълбо има диаметър 560 сантиметра. Неотдавна в Кьолн летящите момчета поставиха рекорд, който веднага бе записан в Книгата на Гинес. В сферата се въртяха едновременно десет артисти. Този трик струва 800 евро на ден, казва собственикът на цирка акад. Александър Балкански. Доста скъп за нашите възможности. В България номерът ще бъде изпълняван отново от седем души.

Тайната на китайските лъвове в Софийския постоянен цирк

Лъвове и дракони ще танцуват в Софийския постоянен цирк на сцена, който отново отваря врати! Редовните представления в салона на улица ...

Неотдавна на световния цирков фестивал в Москва 3500 души стават прави и бурно аплодират един дребен ганаец. Джордж е човекът гума. Той може да завърти трупа си спрямо краката на 360 градуса. В руската столица петима циркови директори го чакат след изпълнението, за да сключат договор. Аз бях последен, разказва г-н Балкански, но като прошепнах сумата, която ще получава африканецът, веднага прие моята оферта. Очарова го и факта, че три месеца ще бъде на топлото наше Черноморие.

Клоунадата тази година е поверена на Сашо Койчев. В четвъртък вечерта той и синът му, малкият Алекс, спечелиха наградата "Икар" за цирково изкуство, най-престижното годишно отличие на Съюза на артистите в България. Миналото лято пък шестгодишният талант очарова международното жури на фестивал за млади циркови артисти във Варна. Койчев е първият българин, завършил тригодишната школа на Марсел Марсо. Имал е свой пантомимичен театър, но се оказало, че от това изкуство не може да се преживява. Затова влязъл в цирка. Заедно с Койчеви публиката ще разсмива и дуото Едуард и Галина Ткач от Русия. В програмата има още римски халки, уникален номер въздушни шалове, изключително красиво любовно танго на трапец.

Любителите на животни ще видят страхотните папагали от Аржентина. Единият от тях говори без акцент английски език, друг кара велосипед и тегли каручки, трети поиска да изяде химикалката на репортера от "Стандарт". Дресьорът им Франко Оливър от Аржентина твърди, че папагалите имат интелекта на петгодишно дете. Те разпознават цветовете, формите и умеят да решават дребните си проблеми, с които животът ги сблъсква.

Маестро Пиаца от Италия идва с четири лъва и два тигъра. Той е в почти любовни отношения с опасните хищници, благодарение на което влиза зад решетките без никакъв реквизит. Според специалистите това е изключителна хуманна и спокойна дресура. Достигната е връхната точка на комуникация между животните и човека. Трагично събитие налага промяна на програмата едва ли не в последния ден преди премиерата.

Юбилеен спектакъл - 115 години Български цирк

Юбилеен спектакъл за 115-ата годишнина от създаването на българския цирк е подготвил единствения Софийски цирк на сцена. Премиерата -...

Предварителният сценарий предвиждаше спектакълът да открие белият клоун от Франция на фона на безсмъртната увертюра от операта "Палячи" от Леонкавало. Преди два дни съгласно уговорката Адриен Триганс пристигна в София. В момента, в който паркира караваната и радостно го прегърнахме, звънна мобилният му телефон, разказва Балкански. Съобщиха му, че след тежка катастрофа съпругата му е в кома. В колата са били и двете му деца на две и шест години. Майка му настояваше веднага да се върне. Адриен веднага се качи на автомобила си и потегли много притеснен. Настоявах да вземе самолет, щях да му платя билета, но той отказа. Обади ми се от Франция, за да се извини, че не може да изпълни договора. Трябва да съм до леглото на жена си, каза. Пожелах му всичко да е наред. Надявам се, че ще го видим в програмата ни догодина, каза академикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com