Шарен свят - племето агхори, което живее от отпадъците на другите

6427
Шарен свят - племето агхори, което живее от отпадъците на другите
Снимка: Pixabay.com

Знаете, че навсякъде по Земята живеят различни хора, с различна ценностна система, с различна полова ориентация, с различни виждания за живота, религия ... Изобщо хората по света се делят множество групи и подгрупи в зависимост от много фактори.

Има обаче една група от хора, обитаващи земите в Индия, за които най-вероятно не сте чували - те са последователи на бог Шива и за безкрайно странни и зловещи с начина си на живот. Днес ще ви разкажем за "различните" хора, които не се делят на групи и подгрупи, както е прието в XXI век, а направо на племена - и то какви....

Монасите от Варанси. Техните ритуали включват консумация на екскременти, пиене на урина от човешки черепи, дъвчене на главите на живи животни, рисуване по телата им с пепел от изгорени трупове, медитация върху трупове и консумация на човешка плът - "жива или мъртва".

Комбинацията от марихуана, алкохол и медитация им помагат да изпадат в състояние, за което вярват, че ги сближава с хиндуисткия бог Шива.
Те са членовете на племето агхори в Индия.

Агхори садху, или светите мъже на племето, смятат всички тези неща за свещени - дори животинските изпражнения и гниещото месо. За тях нищо не е извън границите на нормалното.

Те обитават гробищата на Индия, където се смята, че живеят боговете Шива и Кали, и се хранят с това, което другите изхвърлят.
Агхори вярват, че плътта и кръвта са преходни и че тялото е без значение. Те подчертават това разбиране чрез живота си в гробищата - сред смърт и разложение.

Освен това садху отбягват материални вещи и често се разхождат голи. Те смятат това за откъсване от земните заблуди и изразяване на човешкото тяло в най-чистата му форма.

Книга разказва за монаси, които в XXI век живеят по начина, от преди 1 000 години

„Монаси е имало и ще продължават да съществуват. Монашеството е един своебразен път, по който вървят онези, взели решението по то...

Пътят към пълноправен агхори садху е всичко друго, но не и прост. Той се състои от около десетина години медитация и поредица от предизвикателни ритуали.

Първият етап включва назначаването на гуру, чиито команди кандидатът трябва да следва. След това всеки агхори трябва да се сдобие с човешки череп, или капала, от който да консумира всякакви храни и напитки.
Друг аспект на просветлението е начинаещите садху да мажат телата си с пепел от кремирани хора, докато медитират. По-късно учениците трябва да ядат мърша и да медитират върху трупове.

След като процесът по превръщане в садху започне, на кандидатите е забранено да виждат семейството си или да се връщат в родното си място. Агхори смятат, че нарушаването на тези правила не само отвлича вниманието на последователи от истинския им път, но и се присмива на тяхната вяра.

Освен около река Ганг в Северна Индия, агхори може да се видят в Непал и, макар и рядко, в части на Югоизточна Азия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com