Щастието е в малките неща

45999
Щастието е в малките неща
Снимка: iStock/Guliver

Често, погълнати от ежедневните грижи и проблеми, които се опитват да обладаят съзнанието ни, не виждаме красотата на малките неща около нас. Не забелязваме онези, които биха ни накарали да се усмихваме. Не виждаме колко прекрасен е животът ни, защото сме свикнали да се оплакваме и да искаме нещо повече. И никога не спираме. Бързаме. Притесняваме се. Чудим се как да направим живота си нещо повече от това, което е. Намираме някакви малки жестове от страна на любимите ни хора за досадни, докато те просто искат да ни кажат "обичам те"!

За това е хубаво от време на време да спрем, да се огледаме, не просто да гледаме нещата, а да ги видим. Да видим красотата на цветята, да чуем смеха на децата, да усетим истински как морския бриз гали лицата ни, да затаим дъх пред искрящо синьото безкрайно море, да се насладим на онова парченце шоколад, което прави света една идея по-сладък, a проблемите, малко по-незначителни. Да спрем да мислим за миналото и да се притесняваме за настоящето и просто да се насладим на момента. Онзи прекрасен момент, в който да осъзнаем, че сме на този свят за кратко и е хубаво да извлечем максимума от пребиваването си тук. Да правим повече неща, които обичаме и да изхвърлим от живота си онези, които са ни досадни, неприятни и т.н.

5 истини за връзките, които не бива да ПОДМИНАВАШ

Връзките са много сложни. Всички знаем това. Не е лесно да се срещнеш с напълно непознат и да споделиш живота си с него, а всичко това ...

Да погледнем хората, които ни обичат и да видим малките жестове, с които го показват. Често, това се просто нежна целувка по челото или  намираният за досаден израз: " обади се като стигнеш", който всъщност иска да каже, "внимавай да не ти се случи нещо, не мога да живея без теб".  Да оценим това, което те правят за нас и да благодарим, както на тях, че са в живота ни, така и на Вселената, че ни е помогнала да ги задържим, макар и не винаги да им показваме колко ги обичаме.

Животът е прекрасен, когато осъзнаеш, че щастието не е в скъпата кола, модерната къща, високата заплата. Щастието е в малките неща, които са като мидички, скрити в пясъка - показват се на онези, които имат очи да ги видят!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com