X
 
 

Скандинавците бесни заради рекламен клип на авиокомпания SAS

2258 2
Скандинавците бесни заради рекламен клип на авиокомпания SAS
Снимка: Getty Images/Guliver
Бурен гняв в социалните мрежи предизвика новата реклама на авиокомпания SAS (Дания, Норвегия и Швеция). В нея се твърди, че скандинавците няматт никакви културни традиции, а всичко скандинавско е било заимствано от други народи. 

 

Шведските кюфтенца, например, били „взети назаем” от Турция, а вятърните мелници - измислени в Персия. Дори кламерът е американско изобретение.

Създателите на близо триминутната реклама се оправдават, че идеята е била "да се покаже важността на културния обмен, тъй като пътешествениците се връщат у дома с добри идеи".

Повечето потребители обаче, смята, че рекламата е обидна и след пускането й в YouTub за нула време е събрала над 50 000 „дислайка".

Най-меките критики са, че авторите не уважават своето културно наследство и че „Скандинавия има с какво да се гордее, но не и с авиокомпанията SAS”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Мнение на Лувъра за културното наследство на Скандинавия: 1 Мнение на Лувъра за културното наследство на Скандинавия: преди 4 дена Профил на трол?
    Напротив,Скандинавците имат следните културни традиции:1.Те са първоизточника на идеологията за ДЖЕНДЪРИЗМА!!!2.Те налагат и популяризират тъй наречената"Стратегия за детето"!3.А пропо и да не забравя за ШВЕДСКАТА ТРОЙКА!!!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
    Не стигнала лисицата гроздето и рекла, че е кисело.
    : 0 !