Сладко от смокини: вкусно и полезно

27027
Сладко от смокини: вкусно и полезно
Снимка: iStock

Що се отнася до конфитюрите, пред очите ни се представя широк, интересен и вкусен свят. Преди години картината беше сведена до шепа основни рецепти, сладко от ягоди , кайсии , сливи и малко други. За щастие еволюирахме и включихме нови вкусове като сладко от смокини , чиято основна рецепта заема важно място в нашата готварска книга.

Полезни свойства на сладко от смокини

Първо, смокините са много сладки, пресните плодове могат да съдържат 20-30% глюкоза и фруктоза, а сушените плодове са още по-сладки, понякога дори с прикриващ послевкус. Това предполага, че смокините, източник на бързи въглехидрати, няколко плода могат да спасят човек от глад. Сушените смокини винаги са били в торбата на търговци, които са прекосявали пустинята на камили. 

В допълнение към захарта, в смокинята има протеини, въглехидрати, танини, киселини. В плодовете има много витамини: калий, натрий, калций, фосфор, магнезий. Смокинята от древни времена се счита за източник на хранителни вещества.

Какви са ползите от смокиновото сладко?

-При настинки

 Азиатците в древни времена много болести се лекували със смокини. Плодовете имат противовъзпалително действие, те са много ефективни при настинки, смокините могат да се справят с възпалено гърло, За да направите това, омесете зрелите плодове в чаша, залейте с вряла вода или горещо мляко, оставете да се запари и пие. Смокинята има потогонно и антипиретично действие, което ви позволява да се отървете от висока температура.

- За висок хемоглобин

Смокините съдържат голямо количество желязо, което се абсорбира перфектно. В смокините има повече желязо, отколкото в зелените ябълки. Затова сладкото от смокини е отлична профилактика на анемия. Този вид вкусно лекарство е особено ценено от деца и бременни жени; Той е не само ефективен, но е и безопасен начин за повишаване на хемоглобина.

- Диуретично действие

Плодът има подчертан диуретичен ефект, поради което плодовете на смокините се използват в борбата срещу подуване и оттоци. Диуретичното свойство ви позволява да прочистите тялото от токсини и шлаки, тъй като в него има голямо количество кумарин. Това вещество е естествената защита на тялото срещу радиация.

- За сърцето. Смокините съдържат голямо количество калий, който е полезен за сърдечно-съдовата система. Редовният прием на смокини в храната ще ви предпази от инфаркт и инсулт, ще нормализира налягането и ще стабилизира работата на кръвоносните съдове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com