Страхотни идеи за светкавично бърза и ефектна вечеря

21559
Страхотни идеи за светкавично бърза и ефектна вечеря
Снимка: iStock/Guliver

Съвременната домакиня често е заета с много неща в ежедневието си. Освен домакиня и майка, тя е заета и с много и неотложни ангажименти през деня. В тези забързани дни, тя рядко има време да прекара дълго време в кухнята, за да приготви за семейството си домашна вечеря.  За тези жени, а и за всички останали, които нямат време, но искат да си приготвят вкусна храна у дома, сме подбрали няколко страхотни идеи.

Пастата  е едно от ястията, които се приготвят много бързо и е чудесен вариант за вечеря, когато не ви е останало време да сготвите.  Приготвянето  ѝ  е много бързо, а продуктите, с които можете да я комбинирате са много и  можете да ги съобразите с предпочитанията на семейството си.  Ето и няколко продукта, които можете да добавите към нея:

- песто и пармезан

Има цели 6 ползи да вечеряте заедно със семейството си

Да се храниш със семейството си е много повече от рутина или традиция. Това е навик, който оказва положително влияние върху всеки член ...

- готов доматен сос и пресен босилек

- консерва с риба тон, лимон и пресни подправки

- чесън, сушени домати и меко сирене

- чеснова майонеза и консерва млечен грах

- чери домати, синьо сирене, глава лук и пресен босилек

Какво не трябва да пием и ядем преди лягане

На гладен стомах наистина се заспива трудно. Отивате до хладилника и хапвате каквото намерите. До тук добре, но трябва да знаете, че им...

- разтопено масло, пармезан и микс от подправки

Към пастата можете да добавите и пушена риба или парченца аншоа, малко лимонов сок и пресен босилек, а можете и да я комбинирате със свежа зелена салата от рукола и бейби спанак. Която и комбинация да изберете със сигурност ще се насладите на една бърза и вкусна вечеря.

С ориз също можете да приготвите бързи ястия. За целта ви съветваме да имате под ръка ориз в пакетчета, който се вари много бързо. Просто го изсипете във вряща вода и докато се свари, си отворете една консерва грах, нарежете малко бекон или шунка на кубчета, добавете няколко маслини, черен пипер и малко настърган кашкавал. Щом оризът е готов, смесете всички продукти и поднесете със свежа салата.

Пицата се изпича за няколко минути, но подготовката за приготвянето й отнема малко повече време.  Съветваме ви да имате във фризера си замразени арабски питки и когато решите да приготвите пица за вечеря, извадете няколко от тях и без да ги размразявате ги сложете в тавичка и сложете отгоре всичко, което ви дойде на ум или имате в хладилника. Намажете първо с кетчуп, наредете отгоре парчета шунка, гъби, бекон или сирене, поръсете с риган, поръсете в кашкавал и изпечете в предварително загрята фурна за  2-3 минути или до готовност.

Когато нямате нищо за вечеря, можете бързо да си приготвите и качамак. Сместа за него се продава готова в магазините и става готов буквално за 10 минути, а  и е много вкусен. Добавете към него запържено с червен пипер масло, натрошете отгоре малко сирене и му се насладете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com