Сушените червени боровинки имат СТРАХОТНИ лечебни свойства

18047
Сушените червени боровинки имат СТРАХОТНИ лечебни свойства
Снимка: iStock/Guliver

Сушените плодове имат многобройни ползи за здравето ни. Въпреки че те вече са изсушени, в тях се запазват голяма част от витамините и фибрите на плода. Едни от най-полезните от тях са са червените боровинки. Ние ще ви разкрием какви ползи имат те и върху кои части от организма ни влияят най-много.

Барчета от боровинки и овесени ядки - здравословен десерт за дома

Ето и част от лечебните свойства на сушените червени боровинки:

Превенция от болести

Ползите на червените боровинки, благодарение на това, че са богати на антиоксиданти и съдържат редица полезни вещества, са свързани с укрепване на сърдечно-съдовата система, пикочните пътища и също така спомагат за превенцията срещу различни видове рак. Според някои учени един от видовете рак, чийто риск от заболяване може да намали консумацията на сушени червени боровинки, е ракът на гърдата.

Защо трябва да ядете колкото се може повече боровинки това лято?

Боровинките са най-мощният антиоксидант от всички плодове. Не забравяйте да ги добавите към следващата си покупка. Антоцианинът, съдър...

Отслабване

Вече споменахме, че червените боровинки са богати на фибри, а те от своя страна балансират чревния такт и спомагат за свалянето на излишни килограми. Простите въглехидрати в сушените плодове бързо достигат до системите в мозъка и индикират за ситост. Понякога може да се достигне и до разхлабителен ефект.

Предотвратяват инфекции

В състава си сушеният червен горски плод съдържа веществото проантоцианидин. Това е широкоспектърен антиоксидант, който спомага за увеличаване нивата на липидите в кръвта и има противовъзпалително действие. Така чрез консумацията на сушени червени боровинки ние си набавяме количество проантоцианидини, които редуцират възпаленията в организма, елиминират бактериите от пикочните пътища, предотвратяват кървенето на венците, лошия дъх и имат редица други полезни за здравето ни свойства.

Подобряване на здравословното състояние

5-те най-консумирани червени плода и защо са толкова полезни

Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са малки, сочни, лесни за консумиране и много много вкусни. Можете да ги ядете ...

Консумацията на сушени червени боровинки в натурален вариант, т.е. без захар и подсладители, може да ни помогне и за укрепването на зъбите и венците, както и при лош дъх. Освен това плодът е изключително полезен и за бъбреците. Като антиоксиданти, червените боровинки са богати на лимонена киселина и в следствие на това, приемът им предпазва от образуване на камъни в бъбреците.

Други полезни свойства на боровинките са, че благодарение на витамините А и С в тях, помагат за укрепването на косата и кожата ни. Като стана въпрос за кожата, сушеният плод съдържа аминокиселини и хидроксиполин, образуващи колаген, а всички знаем колко е важен колагенът за нашата здрава и изпъната кожа. Още един бонус към това е и хидратацията ѝ.

Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и как да изберете

Зрението е още едно допълнение към списъка с ползи от консумацията на боровинки, те въздействат много добре на очите и подобряват зрението.

Съветваме ви преди да хапнете каквито и да е сушени плодове да ги измиете хубаво, за да не попаднат в организма ви останали химични вещества от преработката им. При съхранението им използвайте кутия или платнена торбичка, а не найлонови пликове

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com