Съвети при пране на покривки

5968
Съвети при пране на покривки
Снимка: Thinkstock/Guliver

Това е 21-ви век и, изглежда, хората не трябва да имат проблеми с измиването. Но дори да разполагате с модерна пералня в къщата, с множество функции и възможности, прането в нея не винаги дава желания резултат. И така, какъв е проблемът, неразкритият потенциал на пералнята или некомпетентността на човек? Въпросът е спорен. Ето защо ви предлагаме пет основни съвета за пране на покривки, придържайки се към които ще получите неочакван, но приятен резултат.

Накиснете прането си

Да си направим омекотител за пране

Трудно е да си представим пране без прах или препарат за изплакване. А преди няколко десетилетия нямаше такова разнообразие от битови х...

Това е задължително при всяко пране. Вашата покривка няма да се изпере на 100%, ако не извършите предварителна подготовка преди прането. Преди да заредите мръсните неща в пералнята, накиснете ги за 30-40 минути в топла вода с добавка на прах или сапун за пране. Когато времето изтече, изплакнете добре покривките в хладка вода. След това изпирането в машината ще се счита за последен етап. И когато прането е сухо, ще бъдете изумени колко е меко и свежо.

Сортирайте прането си

Има милион истории за това как един червен чорап е съсипал няколко покривки наведнъж. Какво е това - невнимание или липса на знания, всеки преценява сам. Но фактът, че е наложително да се сортира прането, е неизменна истина. Разделете всичко по цветове на няколко купчини преди изпиране. В едната купчина нека има бели комплекти, в другата - цветни, а покривките обикновено са отделно.

Използвайте добавки

Интересни начини за използване на омекотителя за пране

Никога до сега не сме си и помисляли, че омекотителят за дрехи може да има и други ползи в ежедневието и домакинството ни. Но ето ние щ...

Днес има много пудри с различни функции: някои избелват, други запазват цвета, трети разграждат петна, а някои се грижат за тъканта. Но прах, който съчетава всички тези качества, е много труден за намиране, ако не и напълно нереалистичен. Ето защо, за да имат покривките ви приятен външен вид, след измиване не забравяйте да използвате омекотител, той ще омекоти водата, а в същото време и материала, от който са направени покривките.

Контролирайте натоварването

Качеството на вашето пране директно зависи от това колко багаж сте поставили в пералнята. Всички инструкции за експлоатация пишат приблизително допустимото тегло. Но трябва да разберем, че написаното означава тегло на сухия багаж, а не на мокрия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com