Създайте стилен интериор: 5 дизайнерски лайфхака

10517
Създайте стилен интериор: 5 дизайнерски лайфхака
Снимка: iStock/Guliver

За да създадете стилен интериор в апартамент, е важно да вземете предвид много подробности. Дизайнерите споделиха някои лайфхакове.

Комбинирайте различни покрития на кухненския плот

Голям кухненски комплект е функционално решение, но често мебелите се оказват много обемисти. Следователно, шкафовете могат да бъдат разделени на две нива според вида на покритието (например, горните могат да бъдат по-светли, а долните по-тъмни). Тази техника ще направи мебелите визуално по-леки, въпреки действителния обем.

Отървете се от дръжките

Липсата на фитинги и скрити системи за отваряне с натискане ще направят шкафовете по-малко подчертани и обемисти. Освен това, ще изглеждат много модерно и стилно.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Използвайте висящи системи за съхранение

Когато мебелите са прикрепени към стената без крака, те изглеждат по-ефирни и по-леки. Например, те могат да бъдат на няколко десетки сантиметра от пода.

Намалете светлините в спалнята

Спалнята е място за почивка и релакс, така че не трябва да е прекалено светло. Излишната светлина може да бъде премахната благодарение на текстила на прозорците или боядисването на стените в по-тъмен нюанс.

Скрийте цялото техническо оборудване

Дори и най-красивият интериор ще развали електрическо табло, Wi-Fi рутер или друго техническо оборудване на видно място. Организирайте поставянето им в шкафове или зад фалшиви фасади.

За да може интериорът да остане актуален и стилен в продължение на много години, дизайнерите препоръчват да се обърне внимание на редица трикове. Например в стаите е важно да се използват определени материали и цветове.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Естествени материали

Дървото и камъкът са материали, които никога не излизат от мода. Висококачествените проби в професионална обработка ще издържат много години. Ако бюджетът не включва разходите за довършителни работи със скъпи материали, те могат да бъдат заменени с по-бюджетни варианти, например порцеланови каменинови изделия с имитация на камък.

Бял цвят

Ако се съмнявате какъв цвят да използвате в покритието, по-добре е да изберете бяло. Смята се за идеален фон за декорация на дома. Светлото покритие ще бъде модерно дълго време.

Бялото върви добре с всички останали цветове. Комбинацията със злато ще направи интериора луксозен и елегантен. Ярки и сочни елементи на светъл фон ще изтъкнат необикновената личност на собственика. А тъмните предмети ще внесат строгост и малко драма в атмосферата.

Предмети на изкуството

В интериор, който няма да остарее или да омръзне дълго време, не са необходими голям брой предмети на изкуството, но единични копия ще придадат на средата завършен вид. По-добре е да направите жилищното пространство по-неутрално, без ярки детайли, орнаменти и щампи. Акцент под формата на картина, ваза или килим ще бъде достатъчен.

Малко злато

Златните елементи изглеждат добре в интериора. Златният цвят в декорацията се свързва с радост и просперитет и винаги остава на мода. Въпреки това, не трябва да има много злато, в противен случай стаята ще бъде визуално претоварена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо
Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Агнешкото месо задължително присъства на великденската трапеза. Без него празничната гощавка няма как да бъде завършена. Ако вече сте решили...