Тези 4 проблема с организацията на кухнята ще ви накарат да намразите готвенето

501
Тези 4 проблема с организацията на кухнята ще ви накарат да намразите готвенето
Снимка: iStock

Кухнята е сърцето на дома и организацията играе ключова роля за поддържането на здравословен начин на живот. Много от нас обаче правят грешки, които ни пречат да готвим ефективно и да поддържаме ред. Ето четирите основни грешки, които трябва да избягвате, за да може кухнята да стане ваш съюзник в здравословното хранене.

Няма работна повърхност

Съгласете се, изключително неприятно е постоянно да бутате предмети настрани, за да се заемете с работата. Ето защо, неудобното работно място е една от основните причини да избираме не здравословна храна, а тази, която е най-лесна за приготвяне. За да организирате пространството си, не е нужно да харчите пари за скъпи мебели или аксесоари. Достатъчно е да преразгледате подредбата на предметите и да отделите отделно място за готвене. Това ще ви помогне да готвите бързо и с удоволствие.

Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?

Неправилно поставяне на храната в хладилника

Съхранявайте храните, които са нездравословни, на труднодостъпни места. Ако трябва да посягате към стълба всеки път, за да извадите торба с чипс, ще бъде по-малко вероятно да ги изядете. Правилната храна трябва да бъде на „първия ред“ на вашия хладилник и да бъде възможно най-достъпна. Поставете купа с ябълки на масата, нарежете моркови и краставици и ги сложете в прозрачен съд, дръжте домашен пастет или извара под ръка. Тук със сигурност ще започне процесът на здравословно хранене.

Игнориране на естетиката

Ако не харесвате кухнята, това може силно да повлияе на желанието ви да готвите. Атмосферата играе огромна роля в нашето възприемане на пространството. Когато кухнята е проектирана съобразно вашите предпочитания, това ви мотивира да прекарвате повече време в нея. Украсете я със свежи цветя, красиви картини или аксесоари, които повдигат настроението ви. Приятната атмосфера ви вдъхновява да приготвяте вкусни и здравословни ястия.

5 идеи за организиране на пространството в малката кухня

Неефективна организация на съдовете

Удобната система за съхранение на кухненски прибори е ключът към правилното хранене. Хората често подценяват колко ядат, така че имате нужда от инструменти, за да измерите количеството масло, което добавяте към вашата салата, или количеството зърнени храни, които ядете за закуска. Дръжте приборите, които използвате всеки ден, лесно достъпни. Винаги дръжте под ръка дъска за рязане, комплект добри ножове, тенджера и тиган. Помислете за допълнителен отворен рафт, който ще стане станция за този комплект за „бърза реакция“.

Тези прости промени ще ви помогнат да създадете подредена, удобна кухня, която ще ви вдъхнови да готвите вкусни и здравословни ястия. Направете вашата кухня ваш съюзник по пътя към здравословния начин на живот!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com