Тези 8 природни продукта вършат чудеса за здравето

4753
Тези 8 природни продукта вършат чудеса за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Всички имаме вкъщи кутия с лекарства, препълнена догоре, на които посягаме при най-малкото неразположение. Въпреки бързото и лесно решение, винаги е по-добре да не ги използваме често. Ето няколко полезни продукта от природата, които в много случаи също биха ни помогнали:

1. Лимон за болка в ухото
Болката в ухото е доста неприятна и лесно може да провали ежедневната ни рутина и ни попречи да изпълняваме задачите си. Ако искате бързо да я облекчите и да дезинфектирате ухото от различни замърсители, изстискайте един лимон, потопете в сока малко памуче и нежно почистете ушния канал. Лимонът действа като отлично природно лекарство против бактериални инфекции поради лимонената киселина, която се използва в много индустриални лекарства и възпрепятства развитието на инфекции.

2. Сушени кайсии против запек и за облекчаване болката в корема
Сушените кайсии са богати на фибри и други вещества, които премахват вредните бактерии от храносмилателната система. За да постигнете подобен ефект трябва да изяждате стотици кайсии веднъж или два пъти седмично, но много по-лесно е да се възползвате от сушената им версия. Хранителните вещества в сушените кайсии са много по-концентрирани и така тялото ви се радва на скоростно облекчение.

3. Маслини против прилошаване при пътуване
Много хора страдат от гадене по време на пътуване, което е доста неприятно, когато сме в кола, автобус, круиз, самолет. Това води до гадене, повръщане, виене на свят. Ако и вие страдате от това, хапнете няколко маслини преди път. Маслините са богати на танин и прости съединения, които предотвратяват прекомерното слюноотделяне, водещо до гадене и стимулиране рефлекса за повръщане.

Внимание – продукти със скрито съдържание на захар

Прекомерната консумация на захар е вредна и води до наднормено тегло, здравословни проблеми, повишен риск от сърдечно-съдови заболявани...

4. Коприва против косопад
Сварете 6 листа от коприва в чаша вода, изчакайте да изстинат и прецедете. Нанасяйте тази течност на скалпа 1-2 пъти седмично.Копривата съдържа витамин А, С и D, както и част от витамините от група В, които засилват растежа на косата и действат като противовъзпалително средство, което облекчава раздразненията на скалпа и забавянето на нормалния растеж. 

5. Цвекло против главоболие
Поставете няколко парченца сурово цвекло на челото и по слепоочията. Цвеклото е богато на олово, което действа успокояващо на кръвоносните съдове на главния мозък и води до облекчаване на болката.

6. Магданоз против зъбобол
Зъбоболът е изключително неприятна болка, която води до дискомфорт при говорене, хранене и пиене. Ако не можем веднага да посетим специалист, можем поне да облекчим болката с магданоз. Дъвчете суров магданоз няколко пъти на ден. Той съдържа много полезни съединения, които действат успокояващо. Магданозът помага както за облекчение на болката, така и за лечение на кървящи венци.

7. Чесън против настинка
Чесънът е богат на витамини В, витамин С, РР и провитамин А, както и на аминокиселини, магнезий, калий, калций и етерични масла, които придават специфичната му миризма. Чесънът е природен антибиотик, който предотвратява развитието на бактерии, без да унищожава естествената бактериална флора като лекарствата. Чудесно средство е за борба с респираторни вирусни инфекции. 

Домашна смес, която осигурява силен имунитет цяла зима

Комбинация за силен имунитет с червени боровинки и мед можете да си приготвите сами у дома. Много е полезна, особено, през грипния сезо...

8. Бананови кори против безсъние
Чаят от бананови кори съдържа триптофан - вещество, което повишава нивото на мелатонин в организма. Притежава противовъзпалително и седативно действие, което намалява умората и стреса и, съответно, подобрява добрия сън.
Добавете 1 бананова кора към чаша вода и варете около 5 минути на слаб огън. Сложете малко канела и изчакайте около 15 минути. След като изстине, прецедете и изпийте преди лягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com