Тези 9 растения ще ви донесат благополучие и ще повишат енергийните ви нива

1491
Тези 9 растения ще ви донесат благополучие и ще повишат енергийните ви нива
Снимка: iStock

За да привлечете бързо положителна енергия и късмет в апартамента си, трябва да купите правилните домашни растения. Животът ще се подобри само след няколко месеца. Ето на кои стайни цветя да дадете предпочитание.

1. Парично дърво

Не е трудно да се грижите за това растение у дома. Достатъчно е да го поливате само няколко пъти седмично. Паричното дърво има дебели листа, което означава, че ще расте бързо. В същото време домашното растение ще привлече не само щастие и късмет в живота, но и пари.

2. Орхидея

Те са много придирчиви - ще трябва да се грижите за тях почти всеки ден. Ако пропуснете само едно поливане, орхидеята може да умре. Но ако се грижите добре за нея, то ще направи всички членове на семейството по-силни духовно и физически. Факт е, че орхидеята има добър ефект върху здравето - тя "изпомпва" въглеродния диоксид от стаята.

Тези растения ще ви донесат дъжд от пари и огромен късмет у дома

3. Розмарин

Тези стайни растения цъфтят и миришат ароматно у дома. Те успокояват своите собственици, привличат късмет и просперитет в живота. За да може розмаринът да издържи дълго време, той трябва периодично да се полива и да се грижите за него.

4. Мента

Тя не само привличат успех и късмет в живота на своите собственици, но и ги успокояват. Вдишвайки приятния аромат на мента, можете бързо да се отървете от всякакви тревожни мисли. Освен това, листата на мента могат да се използват за приготвяне на чай.

5. Лавандула

Лавандулата мирише невероятно. Това стайно растение внася спокойствие и стабилност в живота на своите стопани. Освен това, има положителен физически ефект върху членовете на семейството: помага за успокояване, освобождаване от напрежението и преодоляване на проблеми със съня.

Ако сте уморени, тогава вечер е достатъчно да вдишате аромата на лавандула и бързо можете да дойдете на себе си. Растението помага и при заздравяване на малки рани – драскотини и порязвания.

6. Драцена

Това стайно растение внася щастие в живота. Освен това, има благоприятен ефект върху енергията в апартамента, като я повишава. Купувайки драцена, вие ще се погрижите и за здравето си. Можете да се отървете от главоболието, да преодолеете проблемите със съня и да подобрите имунитета си. Помага на членовете на семейството да не влизат в конфликт помежду си и да излъчват позитивизъм.

6 растения, които носят късмет у дома

7. Бегония

Такова стайно растение ще донесе не само щастие в апартамента, но и късмет. Тя ще подобри настроението на всички членове на домакинството, ще ги направи по-енергични и успешни. Освен това, бегонията физически почиства пространството. Абсорбира всякакви токсини и по този начин пречиства въздуха.

8. Филодендрон

Всичко е въпрос на формата на листата на растението. Майсторите на фън шуй вярват, че те приличат на пламъци на външен вид. Смята се, че ако в апартамента има „пожар“, тогава късметът и просперитетът ще оживеят.

9. Мушкато

Стайни растения като здравец внасят положителна енергия в живота ви. Те облекчават стреса, а също така прогонват депресията и изтощението. Мушкатото също може да помогне за облекчаване на главоболието. За да направите това, просто вдишайте аромата, излъчван от неговите венчелистчета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com