Тези растения ще ви донесат дъжд от пари и огромен късмет у дома

20457
Тези растения ще ви донесат дъжд от пари и огромен късмет у дома
Снимка: iStock/Guliver

Да се свеждат растенията само до атрактивно допълнение към апартамента или къщата е неправилно. Дори само защото тяхното благотворно въздействие е в основата на развитието на хортитерапията (метод, при който се използва градини за лечение на пациенти). Освен това те обогатяват въздуха с кислород, пречистват го от токсини и според много култури, включително философията фън шуй, имат други необикновени свойства - могат да привлекат късмет, богатство и просперитет в дома. 

Драцена или бамбук на късмета 

Драцената е едно от най-популярните саксийни растения. Тя не създава много проблеми с поддръжката и украсява фантастично дома ви, подчертавайки модерния му вид. Но фантастичните ѝ качества не свършват с това. 
Една разновидност на драцената - така нареченият щастлив бамбук - е особено ценена в азиатските страни. Според принципите на фън-шуй в дом със саксия с този екземпляр ще се случват само хубави неща, тъй като се смята, че той привлича късмета и предпазва от проблеми.

Тези 5 растения са подходящи за хора, които редовно забравят за поливането

Дървото на късмета 

Според много култури растението дори символизира късмета. Смята се за идеален подарък за тези, които навлизат в нов етап от живота си. Струва си да го подарите на тези, които се женят или започват бизнес. Най-голямото предимство на това растение са неговите красиви листа. Формата им напомня на монети, което вероятно е една от причините да се твърди, че то привлича богатство и просперитет. Освен това се посочва, че сочният цвят на листата му намеква за обновяване и растеж.

Крилато цвете - цвете на мира, спокойствието и щастието

За забележителните свойства на крилатото цвете често се говори в контекста на способността на растението да пречиства въздуха от токсини. Но не само в това отношение то има своите достойнства. То се нарежда и сред растенията, които оказват изключително благотворно въздействие върху атмосферата в домовете. (Вълшебното растение често е наричано растение на мира и спокойствието). Много хора казват, че в стаи, в които често има спорове и разногласия, растението бързо умира. 
Това цвете трябва да се отглежда с особена грижа от жените. Смята се, че то им носи най-много късмет и успех в търсенето на сродна душа. 

Най-добрите растения за пречистване на въздуха за вашия дом

Антуриум

Не само упоритостта, но и добрата атмосфера около вас ви помага да реализирате мечтите си и да работите всеки ден. Ето защо е добра идея да поставите саксия с антуриум на местата, където работите всеки ден. Подобно на глог, хвощ или бамбук за късмет, това растение се смята за цвете на щастието и радостта. То успокоява емоциите и е много полезно за мозъчната функция и повишава самочувствието. 

Маранта 

Позитивното мислене се подкрепя и от марантата. Саксия с това растение, поставена в стаята, в която работите, ще бъде източник на богатство и щастие. Смята се, че то помага да се съсредоточите върху задачите, а не върху емоциите, и стимулира желанието за учене и придобиване на нови умения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Таро хороскоп за 14 май 2024

Изследователи дават отговор на въпроса: Можем ли да се научим на търпение

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

7 знака, че тя е влюбена в теб
7 знака, че тя е влюбена в теб

Чудите ли се дали жената в живота ви е наистина влюбена във вас? Разбирането на знаците може да ви помогне да управлявате връзката си с повече яснота...