Тези храни имат повече ПРОТЕИН от яйцето

12718
Тези храни имат повече ПРОТЕИН от яйцето
Снимка: iStock

Протеинът е ключът към всяка здравословна, добре балансирана диета. Протеините спомагат за възстановяването на мускулите, поддържат усещането за ситост и помагат за предотвратяване на остеопороза. Средностатистическият възрастен трябва да консумира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден. Едно яйце съдържа шест до седем грама протеин и е идеалната храна за закуска, обяд, вечеря или бърза закуска. Ако искате да увеличите количеството протеин в диетата си, опитайте някои от тези храни, които имат дори по-висок брой протеини от яйцето.

Никога НЕ поставяйте ЯЙЦАТА в тази част на хладилника

Едамаме

Тази вкусна зелена закуска е идеалното допълнение към всяко хранене. Само в 1 чаша едамаме сервира около 26 грама протеин, желязо и калций, както и една трета от препоръчителния дневен прием на фибри.

Темпе

Tempeh е растителен протеин, произведен от ферментирали и пресовани соеви зърна. Порция от четири унции осигурява повече от 20 грама протеин. То може да се раздробява на супи, яхнии или пържене, или да се маринова и пече на скара.

Нахут

Нахутът съдържа 15 грама протеин на чаша. Той са чудесен източник на магнезий, желязо, витамин В6, фолиева киселина и цинк и е пълни с фибри.

Топ източници на протеин за вегетарианци и вегани

В този материал ще намерите основните източници на растителен протеин в отговор на един от въпросите, които много вегани и вегетарианци...

Извара

Яденето на извара с малко плодове или зеленчуци като лека закуска е идеалният начин да внесете протеин и калций в диетата си. Половин чаша порция осигурява 14 грама протеин.

Конопени семена

Конопените семена съдържат 11 грама протеин на порция от три супени лъжици. Те семена са пълни с фибри, есенциални омега-3 мастни киселини, магнезий, калий, манган, фосфор, витамин Е, цинк, желязо и калций.

Семена от диня

Значението на протеините в нашата диета

Много от диетите са ограничени до намаляване на количеството калории, като по този начин се намалява количеството на протеини, мазнини ...

Те са чудесен източник на желязо, магнезий и цинк. Тази вкусна закуска тепърва започва да набира популярност и дори се превръща в масло.

Леща

Една порция леща ще ви осигури 18 грама протеин и също така е чудесен начин да получите една трета от препоръчителния си дневен прием на желязо и 15 грама фибри. Тя е чудесен вариант, ако искате да се храните здравословно с ограничен бюджет.

Признаците на хранително разстройство

Гръцко кисело мляко

Традиционното гръцко кисело мляко се прецежда, за да загуби водниста суроватка, което води до по-богато, по-гъсто кремообразно кисело мляко с два пъти повече протеини и по-малко захар от обикновеното кисело мляко. Чаша обезмаслено гръцко кисело мляко съдържа около 24 грама протеин – еквивалент на четири яйца!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com