Тези вещи са енергийни вампири и привличат безпаричието

6408
Тези вещи са енергийни вампири и привличат безпаричието
Снимка: iStock/Guliver

Хората винаги са вярвали, че всеки предмет носи определена енергия и променя аурата в дома ни. По същия начин се смята, че други вещи носят бедствия, проблеми и безпаричие. Ето някои неща, които от край време са се смятали за енергийни вампири и привличащи безпаричие в дома:

Счупено стъкло

Според древната китайска философия Фън Шуй не трябва да държим вкъщи счупени стъкла и най-вече счупени огледала. Те приемат положителната енергия и я трансформират в негативна. Ако счупите ваза, чаша или друг прибор от стъкло, веднага го изхвърлете, колкото и да ви е скъп. Поверието гласи, че ако счупиш огледало, те чакат 7 години нещастие.

Стари дрехи

Всеки от нас трупа огромни количества стари дрехи и стари обувки, на които така и не им идва времето. Събираме дрехите от носталгия, спомени за времето, когато сме били млади или просто “за всеки случай”, все някога ще ни се наложи да ги облечем. Тези на пръв поглед безобидни вещи събират много негативна енергия, която води до разногласия и раздори сред обитателите на жилището. Ако правите пролетно почистване, прегледайте внимателно дрехите си. Ако има такива, които не носите, дайте ги на нуждаещи се или просто ги изхвърлете.

Стара техника

Имате ли стари домакински уреди, които ползвате от десетилетия? Да, все още работят и вършат работа, но те също събират огромни количества негативна енергия. Освободете се от тях и ще спечелите не само повече място, но и ще привлечете чиста енергия и парични потоци в дома си.

Изхвърлете тези 3 неща от дома си и ще се сдобиете с много късмет и пари

Знаете ли, че вещите има своя енергия? Някои от тях са способни да привличат късмет, а други – точно обратното, да вредят. Нищо ...

Вещи на починали

Дрехите и вещите на починали близки хора ни напомнят за тях и смятаме, че по някакъв начин се свързваме с душите им. Но именно вещи на починали хора събират най-много отрицателна енергия, който влияе зле на здравето и душевното ни равновесие. Освободете се от тях или ги дръжте в мазе или друго нежилищно помещение. 

Препарирани животни

Всички сме виждали заведения или домове с препарирани животни, рога на елени, глава на глиган. Да, може би за ловците това е гордост, но “мъртвите” вещи са най-големите енергийни вампири и носят нещастие и безпаричие в дома. Подобно е и със сухите цветя и мъртви растения.

Спрял часовник

Кое е най-късметлийското качество на всяка зодия?

Вижте кои са най-късметлийските качества на всяка една зодия:   1. СТРЕЛЕЦ  Стрелецът е първи в този списък по подразб...

В съвременния свят стенните часовници служат по-скоро като декоративен елемент, отколкото за следене на времето. Затова рядко обръщаме внимание дали часовниците не са спрели. Според едно от най-разпространеното суеверие спрелите часовници носят безпаричие и беди в дома.

Самотен чорап или чехъл

Сигурно имате вкъщи няколко “самотни” чорапа или чехли с изгубена половинка. Не смеете да ги изхвърлите, защото все се надявате, че половинката им ще се появи и ще сглобите двойката. Така тези единични чорапи и чехли се заседяват и събират негативна енергия, която според суеверията, носи безпаричие. По-добре просто изхвърлете тези ненужни вещи, за да пречистите дома си.

“Тъжни” снимки

Ако имате снимки, които ви напомнят за минали, тъжни, макар и романтични моменти, по-добре ги изхвърлете. Съхранявайте снимки, само ако ви карат да се усмихвате, да си смомняте за щастливи минали моменти и позитивни хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com