"Той вече не ме иска": как да преживеем сексуалното остаряване

1608
"Той вече не ме иска": как да преживеем сексуалното остаряване
Снимка: iStock

Остаряването е неизбежен естествен процес, който засяга много аспекти, включително сексуалността и интимността във взаимоотношенията. Въпреки физическите и емоционалните промени, качественият интимен живот все още е важен компонент на една здрава и дълготрайна връзка. Как да оцелеем и да забавим периода на сексуално остаряване, възможно ли е да върнем привличането между партньорите, разказа сексологът Никита Грос.

С течение на годините физическите промени завладяват всеки. Либидото започва да намалява, поради което желанието за секс се притъпява. Заради възрастта и физическите несъвършенства, хората могат да изпитват и страх и безпокойство преди секс. Ако естественият процес е необратим, как можете да си възвърнете предишните усещания и да увеличите удоволствието от секса?

На първо място си струва да се започне с диагностика на здравословното състояние в двойката. Партньорите трябва да си направят тестове за полови хормони: мъжки и женски, за да разберат своите хормонални нива.

Ако резултатите са по-ниски от нормалното, е необходимо да ги увеличите, а след това да преминете към развитието на стойността на сексуалния живот и получаването на оргазми в двойката.

Всеки от партньорите трябва да осъзнае дали вижда стойност в развитието на сексуалния живот, или го възприема просто като изпълнение на "съпружеския дълг". В идеалния случай сексът трябва да е удоволствие, което дава огромна енергия и издига хормоните и невротрансмитерите до нови висоти. Партньорите трябва да са готови да работят заедно, за да увеличат удоволствието от секса за години напред.

Появи се нова сексуалност – „суперхетеро“

Ако говорим за взаимното удоволствие между мъжа и жената, първото място, откъдето трябва да започнем, е развитието на оргазмите при жената. Ако партньорката достигне ново ниво, например постигане на от 5 до 10 оргазма - ще има много повече енергия, която може да сподели с мъжа, увеличавайки неговото либидо, удовлетворение от секса, емоционален и хормонален фон.

За сексуалното развитие на мъжете е разумно да се отърват от лошите навици и постепенно да увеличат физическата активност с лек джогинг, упражнения или самостоятелно ходене. Прекомерните упражнения убиват тестостерона и като цяло влияят негативно на организма. Мъжете трябва да развият издръжливост, както и контрол над тялото и ума си.

Утвържденията и медитациите с концентрация върху дишането могат да помогнат. Важно е също така двамата партньори да нормализират диетата си, като си струва да добавят правилните мазнини, повече протеини и по възможност да намалят количеството на въглехидратите и да консумират достатъчно зеленина.

За да подобри сексуалните си умения, мъжът трябва да научи какви фантазии, практики и прелюдия възбуждат жената до него. Друго полезно умение ще бъде масажът. Той може да бъде абсолютно различни видове - от класически до тантрически и йони масаж. Това ще развие чувствеността, за да разберете и почувствате повече за женското тяло.

Масажът на йони трябва да се използва няколко пъти седмично, за да се развие чувствителността във вътрешната част на клитора и да се увеличи инервацията на нервните окончания. Запознайте се с техниките на транса и с основните принципи на еротичната хипноза. Въвеждането в сексуален транс може да се извърши с помощта на вербално внушение въз основа на сексуалните предпочитания и фантазии на партньора.

Мъжете могат да увеличат потентността си с помощта на упражненията на Кегел, защото силният пенис, когато удря по-лесно и по-бързо правилните точки във вагината, ще предизвиква оргазми. От друга страна, частично еректиралият пенис ще има по-слаб ефект. Важно е да запомните, че използването на различните техники на йони-масаж, скуирт-техники, проникване на мъжкия пенис и т.н., трябва да се извършва без прекомерен натиск и напрежение - плавно и постепенно.

Какво издава сладоледът за твоята сексуалност?

Засилването на оргазма е друго умение, което всеки мъж трябва да овладее. Така че винаги да има в арсенала си способността да премине от един оргазъм към втори и следващи чрез техниките на скуирт, кунилингус и проникване. Благодарение на това мъжът ще може да събира "комбинации" от техники и да засилва безкрайно оргазмите на партньорката си. Десетки оргазми без прекъсване след няколко седмици системна практика ще се превърнат в норма.

Жените трябва да намалят нивата на стреса с помощта на медитация, разходки на чист въздух - да бъдат колкото се може повече насаме със себе си. Тренирането на умения за рефлексия и способността да се потопим в усещанията си от външно към вътрешно състояние също ще имат положителен ефект върху оргазмичността. Ако жената чувства, че в нея няма достатъчно чувственост, и е готова да работи с нея, класовете по танци за двойки могат да бъдат чудесно средство.

Най-важната добродетел за една жена е способността да се раздава. Ако жената е способна да се отдаде на партньора си с пълно доверие, нейната мултиоргазмичност няма да продължи дълго.

Възможно е да забавите сексуалното остаряване, но това изисква много работа върху себе си и заедно с партньора ви. Основното нещо е да осъзнаете стойността на оргазмите. Ако и двамата партньори имат разбиране за значението на сексуалното удоволствие или то може да се формира в процеса на работа, желанието да се научат и прилагат сексуални техники за подобряване и удължаване на качеството на сексуалния живот ще бъде естествено и за двамата партньори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com