Топ 5 на най-мощните страхове на дамите

1416
Топ 5 на най-мощните страхове на дамите
Снимка: iStock

Повечето от фобиите на съвременната жена са породени от условията, в които я поставя съвременното общество. От какво и защо най-често се страхуват жените.

1. Страх да останеш сам

Един от най-разпространените женски страхове е страхът от самота. Последните данни от изследвания по тази тема показват, че 88% от жените изпитват психологически проблеми на тази основа.

Произходът на това явление почти винаги се намира във феминизма. Принципите на това движение по своята същност са в противоречие с природата на женствеността, следователно дамите, които са поели по пътя на личния успех, са принудени да отделят една субличност, която в известен смисъл е антиженска.

Това са страховете, които пречат на жените да бъдат щастливи

2. Страх от мъжете

Много често феминисткото образование е оборудвано с механизъм за адаптация, който се основава на подсъзнателен страх от мъжете.

Вместо да върви по своя път, тя се опитва да докаже, че жената е равна на мъжа във всеки смисъл, като понякога довежда тази идея до абсурд.

3. Страх от бременност

Зад мъжествеността стои страхът от бременност. Това отклонение е от различно естество от страха при мъжете, защото същността му е естествен рефлекс към неизвестното.

В нормалната система от култури бъдещата майка е защитена от огромен брой традиции, ритуали и ритуали, в които участват всички хора около нея. Поради този фактор очакването за раждане престава да бъде очакване на неизвестното.

В едно секуларизирано (еманципирано от религията) общество възгледът за раждането на деца оставя жената сама с концепцията за "функция".

От какво се страхуват жените в една връзка?

4. Страх от разваляне на фигурата

Едно от основните твърдения на феминизма „моето тяло е моя работа“ автоматично поставя жената в опозиция на общоприетите норми. Ако общата норма е да имаме нормално, здравословно тегло, тогава трябва да отхвърлим тази норма и да обявим всяко тегло за нормално и красиво.

Но работата е там, че когато проблемът е формулиран (например „Имам наднормено тегло“), начините за решаването му са повече или по-малко ясни. Но когато проблемът е формулиран по такъв начин, сякаш няма проблем („Искам да бъда такъв и ще бъда такъв“), тогава е напълно неразбираемо какво да правя по-нататък и жената става заложник на нейните собствени погрешни нагласи.

5. Страх от бедност

Страхът от бедност е пряко продължение на страха от самотата и страха от мъжете. Когато има подкрепа, семейство или клан наблизо, всякакви трудности могат да бъдат изпитани относително безболезнено. Но почти всяка неприятност може да ви разстрои, когато сте сами, когато си поставяте неразрешими задачи (като състезание с мъже).

Днешното общество живее в парадигмата „заслужаваш повече“, но малко хора говорят за това какви усилия трябва да се положат и какви жертви трябва да се направят, за да се постигне това „повече“ и дали в крайна сметка разходите ще бъдат повече от получените ползи.

Всички описани фобии са „страничен ефект” от текущия социален натиск върху женската природа и са много трудни за психологическа корекция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно