Топ 5 постни зимни ястия, за да бъдете слаби като фиданки

5000
Топ 5 постни зимни ястия, за да бъдете слаби като фиданки
Снимка: iStock

И вие ли посрещнахте новата година с обещание да се храните по-здравословно, да тренирате по-редовно, да нанасяте слънцезащита всеки ден и да се грижите за кожата, фигурата и здравето си? А на 1 януари изядохте с наслада висококалоричната храна, останала от новогодишната нощ и сменихте началото на изпълнението на обещанията си за понеделник. Отново. Някой понеделник. Евентуално…

Хиляди хора са като вас. Година след година отново и отново. Подобни генерални обещания доказано не се изпълняват и това не е правилният начин да оформите фигурата си и да се отървете най-накрая от онези досадни излишни Х килограми. Малките промени, стъпка по стъпка, са решение, което е многократно по-работещо, от гръмките обещания сами към себе си, които малцина спазват. И защото пътят към тънката талия неминуемо минава през балансирано меню и по-нискокалорично хранене, ви предлагаме 5 постни зимни ястия, които са лесни за приготвяне, полезни за здравето, икономични за бюджета и ваши съюзници за тънката талия, тъй като са пълни с витамини, минерали и полезни вещества за сметка на въглехидрати и калории.

5 постни зимни ястия за тънка талия

1. Зеленчуков омлет

Яйцата не са враг на здравето и не, те не водят до високи нива на холестерола в кръвта. Богати на белтъчини, бедни на мазнини и въглехидрати, те са идеален начин да стопите излишните килограми и да спестите пари, без да се лишавате от вкусотии на масата. Пригответе си зеленчуков омлет с 2-3 яйца, малко нарязани маслини, кисели краставички и обезмаслена извара. Киселите краставици са традиционно зимно мезе, което както всяка ферментирала храна, доставя полезни пробиотици на организма, яйцата са пълни с полезни вещества, а изварата е вълшебна съставка, която доставя ценни белтъчини, без да товари тялото с калории и въглехидрати. Важно уточнение е да приготвите омлета на тефлонов тиган, а не да го окъпете в масло, за да е не само полезна за здравето тази рецепта, но и път към слабата фигура и стройното тяло.

2. Кисело зеле на фурна

Киселото зеле е ферментирала храна, богата на пробиотици. То е изгодно, лесно за намиране и полезно през зимата. Добавете към него малко домати и шепа ориз и запечете във фурната. Вкусно, ароматно, полезно и евтино меню за тънка талия.

3. Зеленчукова супа

Когато говорим за постни зимни ястия, които топят килограми, не можем да пропуснем зеленчуковата супа, пълна с витамини и минерали, топла, идеална за сезона на вирусите и грипа. Може да се насладите на супа със зеленчуци по ваш избор, да сложите в тенджерата наличните от хладилника ви, или да потърсите нестандартна рецепта и да изненадате близките си с крем супа с гъби или броколи – изненадващ вкус и неустоим аромат. Вие избирате каква да е тя, ние подчертаваме, че тук няма правилен и погрешен избор. Всяка зеленчукова супа е добре дошла на масата през зимата и съюзник в битката с излишните килограми. Само внимавайте с мазнината в нея. Както и с картофите и фидето, тъй като те са богати на въглехидрати. Всичко друго може да е щедро. Дори застройката.

4. Леща-гореща

Лещата е пълноценен продукт, богат на белтъчини, беден на калории, отличаващ се с нисък гликемичен индекс. Избирайки да приготвите леща яхния, вие доставяте на тялото си ценни минерали и витамини, много белтъчини и почти никакви въглехидрати, които всъщност се лепят на талията ви, увеличавайки обиколката ѝ. Изберете си рецепта, която най-много ви допада, прибавете чушки и домати за уникален вкус и се насладете на нискокалоричното постно ястие за тънка талия. Не пропускайте да я гарнирате с щедро количество кисело мляко при сервирането ѝ на масата. То е богато на аминокиселини, които ви помагат да изгорите излишните мазнини и редуцират апетита.

5. Вълшебното авокадо

Авокадото е вълшебен продукт за тънка талия. Мононенаситените мазнини, които се съдържат в него, подпомагат на организма да изгаря излишни мазнини много по-ефективно. То е сред най-препоръчваните от специалистите храни за тънка талия. Може да го добавите към зимната си салата от спанак. Спанакът също е храна, помагаща ви да се освободите от излишните сантиметри именно на корема и талията благодарение на съдържащите се в него тилакоиди, спомагащи за отслабването и редуциращи апетита за вредните храни. За тази зимна салата ви трябват още чери домати, чаена лъжичка зехтин и 100 грама сурови тиквени семки. Сладко, полезно и гарантиращо тънката талия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com