Това са най-добрите ритуали, с които да прогоните лошите си спомени

8133
Това са най-добрите ритуали, с които да прогоните лошите си спомени
Снимка: iStock

Всеки има поне един неприятен спомен, който изниква в съзнанието му в най-неподходящия момент. В такъв случай ни се иска да можем да изтрием подобни ситуации от паметта си и да не се сещаме за тях повече. Те внасят негативна енергия и често развалят настроението ни. И всъщност не е невъзможно да премахнете тези мисли от главата си. Съществуват няколко ритуала за „прогонването“ на лошите спомени. Ето кои са те и как да ги осъществите:

Редица учени и специалисти се опитват да вникнат все по-надълбоко в човешкия ум и установяват, че нашите спомени са като горска пътека, по която непрестанно вървим. Колкото по-навътре отиваме, толкова повече спомените ни се свързват с нервните клетки и до тях достига информацията, че тези спомени са много важни за нас и трябва да бъдат запаметени.

Спомените се съхраняват във връзките между мозъчните клетки

Всички устройства за съхранение на памет - от вашия мозък до оперативната памет на вашия компютър, съхраняват информацията, като промен...

Например професор Андерсън от Кеймбридж прави проучвания, в които доказва, че потискането на някои спомени в действителност ги прави по-ненатрапчиви в бъдеще. По този начин той се опитва и да обори теорията на Фройд, че потиснатите спомени ни нагостяват отново в бъдещето.

Друг учен пък, професор Блек, прави своите проучвания върху мишки и установява, че кардиоупражненията имат благоприятно влияние върху неврогенезата. И все пак, изисква се последователност от тренировки и ритуали, за да успеем да повлияем на нашата памет. 

Като за начало е добре да сме положително настроени и да си създадем ритуаци, които ще ни помогнат да запазим концентрацията си върху по-важните неща и приятните емоции.

Ще ви запознаем с две сестри – Надя и Катя Нараин, които вече са световноизвестни с трудовете си над уелнес, доброто психическо здраве и т.н. Те издават книга „Ежедневни ритуали“, от която може да почерпите полезна информация и ценни съвети за справянето със стреса, лошите спомени, негативните емоции, реакциите ви в дадени ситуации и т.н. чрез включването на определени ритуали в ежедневната ви рутина.

Откриха нов механизъм за формиране на спомените

Учените от Югозападния медицински център на Тексаския университет са открили неврони, участващи във формирането на епизодичната памет в...

Техните съвети и препоръки ще ви помогнат да отделите заслуженото внимание на себе си в така забързаното съвремие, ще ви покажат няколко практики, които можете да следвате дори по време на сутрешното си кафе като например медитацията. Няколко минути грижа за себе си рано сутрин е способна значително да подобри цялото ви настроение и концентрация през целия ден. Дори нещата да ви се струват незначителни, бързо ще усетите тяхното влияние върху емоционалното и психическото ви състояние. Друг такъв ритуал е например оправянето на леглото сутрин преди излизане, това индикира и подреждането на вътрешния ви свят, споделят сестрите Нараин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно