Това са вредните навици, които ни състаряват

20821
Това са вредните навици, които ни състаряват
Снимка: iStock/Guliver

Ако не полагаме грижи за себе си, процесът на стареене може да настъпи много по-рано, отколкото в действителност го очакваме. Има някои вредни навици, типични за повечето хора, които трябва да бъдат променени, за да имаме енергия, да се чувстваме и изглеждаме добре. Ето кои са те.

Отказ от сладко – добре е да го ограничите, но не и да го спрете напълно, защото това стресира организма и води след себе си последствия. Може да използвате заместите на захарта, които са по-здравословни, и с тях да приготвяте сладкиши.

Стрес – когато се нагърбвате с много задачи наведнъж, когато в главата и в дома ви е пълен хаос, когато проявявате прекалена емоционалност, това води до натрупване на излишен стрес, който ви състарява и вреди. Важно е да внесете хармония във вътрешния и във външния си свят, за да се чувствате в мир със себе си.

Без пари за скъпи кремове, рецепта за лице без бръчки!

Изключително важно е за кожата да бъде старателно ексфолирана, за да пада мъртвата кожа, да се почистват порите и да се изглажда лицето...

Неправилна стойка – много е важно да стоите изправени и да вървите по същия начин. Обърнете си внимание и коригирайте стойката си, докато е време. В противен случай може да получите болки в цялото тяло.

Пиене със сламка – едва ли бихте предполагали, но това е вреден навик. Когато си поръчате сок или друга напитка в заведение или си приготвите такава у дома, не я пийте със сламка. Позицията на устните, която се получава при консумирането през сламка, води до образуване на бръчици. Същият ефект се получава при пушенето.

Диети – ако не знаете каква диета е подходяща за вас, можете само да си навредите с отказа от определена група храни. Гладуването и диетите не са начин за отслабване, а за разболяване. Може да получите бръчки от тях.

Безсъние – ако не успявате да си набавяте достатъчно сън, не само ще се състарите преждевременно, а и ще навредите на здравето си. Безсънието води до стрес и умора. Освен състаряване, може да качите и килограми, а това да навреди на самочувствието ви и да ви докара до депресивно състояние.

Бръчките показват проблеми с различни части от организма

Бръчките зависят не само от възрастта на хората, но и от типа на тяхната кожа, показва ново изследване, цитирано от БГНЕС. При хората ...

Слънцезащита – както през лятото, така и през зимата е важно да ползвате продукти, които предпазва кожата и косата от слънчевите лъчи.

Спане по лице – така притискате лицето си към възглавницата, което би могло да бъде предпоставка за образуване на бръчки. Добре е да спите по гръб според специалистите.

Гледане на телевизия – доказано е, че този вреден навик скъсява живота, тъй като се смята за водене на заседнал начин на живот.

Отопление с уреди – изсушава кожата и косата, което може да ви състари. Радвайте се на естествената топлина от слънцето, а зимата не прекалявайте с уредите за отопление. Може да си купите овлажнител за въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com